NUTRITIE SANATATE

Merele – cum afectează sângele și organismul

it.finance.yahoo.com

Merele – cum afectează sângele și organismul. Mulți oameni iubesc merele. Acest fruct nu este doar delicios, ci și disponibil pe tot parcursul anului, așa că nu este deloc dificil să îl includem în dietă. Cardiologul rus Dr. Margarita Ogurtsova susține că mărul este extrem de util pentru organism, în special pentru sistemul cardiovascular.

Merele – cum afectează sângele și organismul

„Mărul conține multe substanțe utile care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii”, spune cardiologul Margarita Ogurtsova. Acest fruct, de exemplu, conține multă vitamina C, care reduce nivelul de colesterol și poate îmbunătăți starea vaselor de sânge.

CITEȘTE ȘI: De câte mere ai nevoie pe zi pentru a asigura sănătatea inimii și a stomacului

Compoziția sa include, de asemenea, o cantitate mare de potasiu – această substanță ajută la reducerea tensiunii arteriale și, prin urmare, a încărcăturii asupra inimii”, explică cardiologul.

Acest fruct este bogat în fibre, care poate ajuta la scăderea colesterolului din sânge și este, de asemenea, bun pentru digestie. Este bogat în antioxidanți. Aceștia protejează inima de radicalii liberi și reduc astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

„Dar consumul de fructe nu este bun doar pentru inimă. Doar două mere conțin zilnic suficiente substanțe nutritive pentru a întări sistemul imunitar”, notează medicul rus Dr. Nikolai Medvedev.

„Merele sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Antioxidanții care se găsesc în mere reduc riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer”, mai spune specialistul.

„Totuși, trebuie să înțelegem că vorbim despre o dietă completă care să conțină două mere, fără a exclude alte produse”, spune Dr. Nikolai Medvedev. „Pentru a obține toate vitaminele și mineralele necesare, doar două mere nu vor fi suficiente. De aceea, este important să vă diversificați dieta și să consumați alte fructe și legume pentru a obține toate substanțele nutritive de care aveți nevoie”, adaugă specialistul.

CITEȘTE ȘI: Când să NU mănânci mere: Momentul din zi cel mai dăunător pentru așa ceva – Nu se absorb vitaminele

Pentru cei care vor să slăbească, merele sunt, de asemenea, utile – 100 g de fructe proaspete conțin doar 47 kcal. „Nu uitați de aciditatea gastrică pentru a nu vă face rău! Este mai bine să mâncați merele proaspete și cu tot cu coajă. Îl puteți da pe răzătoare. Dacă mâncați un măr în loc de desert, nu numai că vă veți salva silueta, dar vă veți curăța și dinții. Merele îndepărtează eficient placa bacteriană și protejează împotriva cariilor”, adaugă specialistul.

Mai bine să vă abțineți de la merele acrișoare dacă aveți aciditatea gastrică crescută. În plus, merele proaspete nu sunt recomandate persoanelor cu ulcer peptic al stomacului și duodenului potrivit actualno.com. În aceste cazuri, este mai bine să consumați acest fruct doar prăjit!

Comentarii: