NUTRITIE SANATATE

Merită consumat zilnic: Fructul care reduce efectele nocive ale alimentelor grase

farmaciata.ro

Un fruct este capabil să reducă efectele nocive ale consumului de alimente grase.

Strugurii

Experții de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că strugurii pot reduce efectele nocive ale alimentelor grase datorită conținutului de polifenoli din ei.

Consumul de unt integral timp de 11 săptămâni, îmbogățit cu 3% extract de struguri, a redus procentul de grăsime corporală totală și subcutanată, au demonstrat oamenii de știință.

CITEȘTE ȘI: ‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

De asemenea, în timpul studiului, aceștia au observat că, odată cu consumul de struguri, compoziția microflorei intestinale s-a schimbat în bine, iar numărul de bacterii benefice a crescut, deși în acest timp participanții au consumat și alimente grase.

În cel de-al doilea experiment, care a durat 16 săptămâni, autorii studiului au inclus în alimentația participanților o varietate de alimente bogate în grăsimi, printre care untură, seu de vită și unt.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci struguri în fiecare zi: Pot preveni chiar şi afecțiuni ale inimii

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, atunci când se consumă aceste produse cu polifenoli din struguri, se înregistrează o reducere a grăsimii corporale și o îmbunătățire a stării tractului gastrointestinal.

Comentarii: