LIFESTYLE

Mesajul căpitanului Cristina Neagu: „Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă să ajungem la Jocurile Olimpice!”

În martie, România se va duela cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda pentru biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pregătirile sunt în toi, chiar dacă, în acest moment, naționala nu-i are pe principalul Adi Vasile și pe jucătoarele Denisa Dedu, Gabi Perianu și Bianca Bazaliu – toți depistați pozitiv cu Coronavirus.

Cea mai bună jucătoare la lumii și căpitanul „tricolorelor”, Cristina Neagu, spune că dorința de a ajunge la Tokyo este atât de mare, încât fetele vor depăși orice obstacol.

„Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul.

Să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO”, este mesajul Cristinei Neagu.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

”Teme” pentru acasă de la prima reunire

Interul stânga al primei noastre reprezentative crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor noastre de la turneul din 19-21 martie.

„Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante.Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla…

Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!”, mai spune handbalista care a fost aleasă de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii.

La începutul lunii februarie, fetele s-au reunit pentru prima dată sub conducerea noului selecționer Adi Vasile, iar de atunci sportivele au avut „teme”pentru acasă, pentru că li s-au dat să studieze informații despre adversari.

„Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională.

Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la două ediții, știu ce înseamnă să fii acolo”, încheie căpitanul naționalei.

 

 

 

Comentarii: