REVIEW

Metode de liniștit picioarele în perioada caniculei

Anul acesta s-a înregistrat cea mai lungă perioadă de caniculă din ultimii zeci de ani. Când temperaturile sunt foarte ridicate zile în șir, picioarele sunt afectate mai ales că stăm multe ore încălțați cu pantofi care nu lasă piciorul să respire.

Specialiștii spun că temperaturile ridicate dilată vasele, iar picioarele se umflă. În plus, picioarele pot suferi din cauza eczemelor, bătăturilor și micozelor, care sunt favorizate de căldură. Un alt neajuns este și mirosul neplăcut care apare după o zi de purtat încălțăminte din materiale sintetice. Dacă adăugăm și posibilele iritații produse de epilare sau ras, ne dăm seama că acest cumul de probleme ne aduc suferință.

Cel mai important sfat este ca atunci când îți alegi încălțămintea, să nu faci rabat de la calitate și confort și de aceea ar trebui să ai în garderobă cel puțin un produs Vans. În același timp, este foarte simplu să prevenim o mare parte dintre aceste probleme și să ne facem viața mai plăcută, mai relaxată și mai confortabilă.

Picioarele iubesc apa

Transpirația picioarelor vine la pachet cu mirosul neplăcut, iar umiditatea creează terenul propice pentru infecțiile fungice. O soluție de prevenirea transpirației picioarelor este spray-ul, însă acesta nu egalează puterea apei și a săpunului. Este indicat să le speli chiar și de 2-3 ori pe zi și ori de câte ori ai posibilitatea și simți nevoia. Abia apoi poți folosi cu succes spray-ul. Când nu ai posibilitatea să te speli, o variantă excelentă sunt și șervețele umede antibacteriene.

Clasica pudră de talc și pudra mentolată fac minuni

Pudra are o caracteristică de mare folos pentru picioarele transpirate, absoarbe umiditatea în exces și limitează înmulțirea bacteriilor. Pudra mentolată este de asemenea antibacteriană ori antifungică în caz că te confrunți cu mâncărimi.

Sandalele – prietenele picioarelor!

În perioadele cu temperatura foarte ridicată, uită de pantofi sau chiar de cizmele de vară. Este aproape obligatoriu să porți sandale cât mai decupate pentru ca pielea să poată să respire. Alege sandale de dama de la Fashion Days în culori, forme și modele care satisfac cele mai exigente gusturi și cu prețuri pentru orice buget.

Atenție la bășici

Chiar dacă porți încălțămintea de anul trecut din cauza tarnspirației și umfării picioarelor, aceasta îți poate provoca bășici dureroase și bătături. Pentru a scăpa de durere, poți folosi talonete din silicon pe care le poți achiziționa din magazinele de pantofi. Un secret bine păstrat este și aplicarea unui gel de păr care are în componență silicon, ingredient ce formează pe piele o peliculă protectoare pentru scurt timp și poți ajunge până acasă fără să șchiopătezi.

Nu uita ca în fiecare seară să îți răsfeți picioarele! Pregătește un lighean cu un pumn de sare cu apă călduță în care adaugă 2 linguri de sare mare, câteva felii de lămâie, apoi ține picioarele în lighean un sfert de oră. Apa are calitatea de a alunga tensiunea acumulată peste zi.

Comentarii: