NUTRITIE

Micul dejun dă tonul metabolismul pentru toată ziua. Ce trebuie să mănânci dimineața pentru a slabi

hotelunirea.ro

Dacă vrei să-ți stimulezi metabolismul să ardă mai repede caloriile și să mănânci mai puțin în timpul zilei, tot ce trebuie să faci e să iei un mic-dejun bogat în proteine.

Un studiu prezentat la conferința Societății Americane de Nutriție a scos la iveală că dacă prima masă a zilei conține o cantitate suficientă de proteine, vei reuși să-ți ții în frâu pofta de mâncare și vei consuma mai puține calorii la masa de prânz.

CITEȘTE ȘI: Trei idei pentru un mic dejun sănătos şi săţios: Ce conţine gustarea care combate tristeţea

Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese, potrivit doctorulzilei.ro.

,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”, este de părere și nutriționistul Corina Zugravu.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea de curcan şi de vită, ouăle fierte, soia, somonul, lactatele, fasolea, mazărea și ciupercile.

Este foarte important, însă şi la ce oră iei micul-dejun. Expertul în alimentaţie Bogdan Guinea recomandă să mâncaţi prima masă din zi între orele 7 şi 9 dimineaţa.

Comentarii: