NUTRITIE

Modalitatea cea mai simplă de a tăia un pui crud

Foto: Pinterest.com

Operațiuni aparent ușoare ascund mici greutăți ce se rezolvă doar cu sfaturile experților, a celor cu experiență.

Primul sfat este să aveți întotdeauna cuțitele ascuțite și îndreptate în direcția opusă corpului dumneavoastră, pentru a nu risca să vă tăiați accidental.

CITEȘTE ȘI: Atenție la carnea de pui! Cum îți dai seama că produsul cumpărat este de fapt stricat

Modalitatea cea mai simplă de a tăia un pui crud

Un pui de 1 kg se taie, în general în 8 părți, pentru a putea servi o bucată de piept și una de pulpă fiecărui comesean.

Dacă puiul e mai mare, pieptul se poate împărți în 3 părți, din care se pot scoate 10 bucăți.

Cum se procedează:

Introduceți o foarfecă sau un cuțit în interiorul unui pui și tăiați-i șira spinării, apoi întoarceți-l în așa fel încât pieptul să fie sprijinit de tocător.

Lovind ușor cu cuțitul, tăiați puțin sternul și desfaceți puiul cu mâinile, apoi scoateți osul și cartilajul.

Împărțiți puiul în două și separați pulpele de piept.

Modalitatea cea mai simplă de a tăia un pui crud

CITEȘTE ȘI: Pui marinat cu iaurt

Pentru a obține cele 8 părți, tăiați fiecare bucată în două: pulpa la încheietura femurului, iar pieptul puțin mai sus de aripă.

Pentru a termina, aranjați fiecare bucată: scoateți partea din spate, inclusiv ultima vertebră de la coadă, vârfurile aripilor, cutia toracică și toate capetele oaselor de la gheare, în așa fel încât, în timpul pregătirii, carnea să se poată strânge și să lase o parte din os curată.

Comentarii: