NUTRITIE

Modalități de gătire a cărnurilor de vânat cu pene

Foto: Pinterest.com

De cele mai multe ori, când se cumpără carne, singurul element care se ia în considerare este prețul ei: cu toate acestea, achiziționarea corectă cere să avem câteva cunoștințe fundamentale despre animal.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?

Modalități de gătire a cărnurilor de vânat cu pene

Fazanul are o carne foarte apreciată, mai ales femela, care se deosebește de mascul prin penajul ei brun-cenușiu.

Masculul are penele variat colorate și coada foarte lungă.

Pentru a distinge exemplarele tinere de cele bătrâne este necesar să vă uitați la prima pană de la aripă, care este ascuțită la primele și rotunjită la celelalte.

Fazanul se poate pregăti fript, în cratiță, în mezeluri, pate.

Sitarul de pădure și masculul ei se deosebesc prin ciocul lor caracteristic lung și ascuțit; au ghearele scurte ușor albăstrii și penajul brun-roșiatic (femela) și brun-cenușiu (masculul).

Modalități de gătire a cărnurilor de vânat cu pene

CITEȘTE ȘI: Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

În general sunt preparate la cuptor, în cratiță, pate și mezeluri.

Potârnichea are o formă rotunjoară, coada scurtă și cioc roșu: culoarea penajului se schimbă în funcție de specie.

Cea mai apreciată e cea cenușie.

Potârnichea bătrână se recunoaște după ciocul dur și negru și se folosește numai pentru umpluturi și chartreuse.

Cea tânără se pregătește friptă sau în cratiță, cu sos.

Carnea delicată și fragedă nu are nevoie de o fezandare prelungită.

Comentarii: