NUTRITIE SANATATE

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă renunți la vin

lifestyles.com

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă renunți la vin. Mulți oameni care sunt preocupați de sănătate beau un pahar de vin la cină, deoarece consideră că acesta ajută digestia și este cea mai sănătoasă opțiune alcoolică. Este consumul său cu adevărat benefic pentru organism?

Adevărul este că riscurile consumului de alcool, chiar și în cantități mici și moderate, depășesc serios potențialele beneficii. Nutriționistul Julie Upton a dezvăluit principalele motive pentru a nu bea discutata băutură alcoolică, precum și beneficiile pe care renunțarea la consumul acesteia le va aduce organismului nostru.

CITEȘTE ȘI: Diabetul și băuturile alcoolice: Ce trebuie să faci pentru a nu îți crește glicemia după un pahar de vin

Potrivit expertului, printre acestea se numără pierderea în greutate, reducerea riscului de cancer și îmbunătățirea sănătății inimii.

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă renunți la vin

Această băutură alcoolică este, la propriu, o triplă amenințare pentru siluetă și greutate, întrucât un singur pahar poate conține între 115 și 125 de calorii. În plus, consumul său crește pofta de mâncare și, potrivit nutriționistului, vă slăbește voința de a pierde în greutate.

„În general, acest lucru va duce la faptul că veți începe să mâncați multă mâncare nesănătoasă, pe care o veți regreta mai târziu”, spune Dr. Upton.

În plus, alcoolul perturbă și hormonii foamei din organism și vă face să vă simțiți flămânzi și mai puțin sătui chiar și după o masă. Expertul spune că, potrivit OMS, alcoolul este un carcinogen puternic, deci poate provoca cancer pentru că, descompunându-se în organism, formează un compus care îți poate deteriora ADN-ul.

„În general, consumul de alcool poate crește riscul a șapte tipuri de cancer, în special cancerul gurii, ficatului, laringelui, rectului și sânului. Chiar și o cantitate mică de alcool poate crește riscul acestor boli”, adaugă specialistul.

Varianta roșie a discutatei băuturi alcoolice este adesea prezentată ca fiind sănătoasă pentru inimă, dar și acesta este un mit, potrivit doctorului Upton. El adaugă că majoritatea studiilor moderne arată că persoanele care nu consumă alcool, și mai ales băutura discutată, au un risc și mai mic de boli de inimă.

„De asemenea, este probabil ca cercetările anterioare să fi supraestimat beneficiile acestei băuturi pentru sănătate și, de fapt, există mulți alți factori care afectează, de asemenea, sănătatea inimii, inclusiv stilul de viață și genetica.

CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare a unui pahar cu borș: Organul care beneficiază cel mai mult de pe urma acestei băuturi

„Iar aceasta este consumată mai des, în principal, de persoanele care au venituri mai mari și mănâncă mai sănătos, precum și de cele care fac sport. Acesta poate fi motivul pentru care o mare parte din studii au ajuns la concluzii false”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: