NUTRITIE SANATATE

Momentul ideal din zi pentru a mânca ciocolată: Protejează creierul și inima

verywellfit.com

Ciocolata neagră trebuie consumată la mijlocul dimineții sau la mijlocul după-amiezii. Conține flavonoide. Aceste substanțe reduc nivelul de colesterol, protejează sistemul cardiovascular cu inima în special. Au efect anti-îmbătrânire, îmbunătățind sănătatea pielii și a corpului nostru.

Este ciocolata un calmant?

Da, este un calmant al stresului. De asemenea, aduce beneficii activităților noastre cognitive, memoriei, dispoziției. În plus, oferă efecte pozitive asupra sistemului imunitar. Datorită conținutului ridicat de fosfor este foarte util în perioadele de stres mental mai mare. Potrivit unui studiu realizat la Institutul de Neuroscience din San Diego, conține anandamidă care funcționează oferind sentimente de bine și liniște. Cu cât procentul de cacao conținut este mai mare, cu atât este mai bună pentru sănătatea ta, scrie doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Explicațiile medicului neurolog: Efectele uimitoare pe care le are ciocolata asupra creierului

Ciocolata îmbunătățește memoria?

Potrivit unei recenzii a Universității din L’Aquila, publicată în jurnalul Frontiers in Nutrition, reușește să îmbunătățească funcțiile cognitive și învățarea în câteva ore. Îmbunătățește imediat atât memoria, cât și învățarea. Flavonoidele pe care le conține au efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare. Ele pot crește volumul de sânge din creier în girusul dintat al hipocampului.

Ce fel de ciocolată să mănânci?

Este important să alegeți tipul potrivit de ciocolată. Pentru a maximiza beneficiile, cel mai bine este sa optezi pentru ciocolata neagra cu cel putin 75% cacao. Cu cât mai negru, cu atât mai bine. Pentru a beneficia de toate proprietățile sale, trebuie să te uiți la cantitatea de curmal pe care o conține. Cel negru este cel mai puțin caloric. 100 g de ciocolată neagră suplimentară (70-85%) furnizează aproximativ 598 de calorii (30,7% carbohidrați, 5,2% proteine, 64,1% grăsimi), cu mult mai puțin zahăr (27 g) și grăsimi saturate decât alte tipuri de ciocolată.

Câtă ciocolată să mănânci?

Potrivit nutritionistilor si in special liniilor LARN (Nutrient and Energy Reference Levels for the Italian population), doza medie de ciocolata care poate fi utila organismului este de 30 de grame, a nu fi consumata in fiecare zi ci sporadic. Aveți grijă să nu exagerați cu dozele și mai ales să vă uitați la tipul. Cel de lapte, de exemplu, nu aduce toate beneficiile despre care vorbim.

CITEȘTE ȘI: Creierul preferă ciocolata. Reputatul profesor neurolog Vlad Ciurea ne dezvăluie toate secretele

Este ciocolata bună pentru zahărul din sânge?

Flavonoidele pe care le conține pot ajuta la scăderea zahărului din sânge și la reducerea riscului de boli de inimă. Consumul excesiv determină însă o creștere a zahărului din sânge și poate duce, de asemenea, la creșterea în greutate. Pentru a menține glicemia la distanță, trebuie să vă concentrați pe alimente cu un indice glicemic scăzut. Printre acestea se numără și legumele care îi ajută foarte mult pe cei care suferă de creșterea zahărului din sânge. Informațiile conținute aici reprezintă informații generale și nu înlocuiesc în niciun fel sfatul unui medic.

Comentarii: