SANATATE

Medicii explică: De ce să nu iei aspirină înainte sau după ce te-ai vaccinat anti-COVID

bucurestifm.ro

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.

Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina, susține Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Medicul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate, scrie libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Medic ORL explică: De ce apare durerea de cap după ce te-ai vaccinat anti-COVID și cum o poți combate

Aspirina luată înainte și după vaccinare, contraindicată

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirină poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirină înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina (care apare pe diferite platforme) este nu numai falsă, dar și periculoasă.

CITEȘTE ȘI: Adevărul din spatele mitului: Poți face cancer la 3-5 ani de la vaccinul anti-COVID?

Pe scurt: nu luați aspirină înainte/după vaccinare! Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Comentarii: