SANATATE

Munca în exces te îmbătrânește prematur! Trucuri pentru a te menține tânăr chiar dacă muncești mult

Stresul, alimentația nesănătoasă, oboseala, statul îndelung pe scaun, toate aceste pot duce la îmbolnăvire. Este greu să reușești să te menții sănătos și în formă atunci când muncești foarte mult, dar există câteva modalități prin care o poți face. Iată cum:

Ridică-te de pe scaun la fiecare oră

Cele 40 de ore pe săptămână petrecute pe scaun la locul de muncă nu sunt deloc benefice pentru sănătate. Timpul pe care ți-l petreci stând jos nu poate fi redus, dar evită să te îmbolnăvești ridicându-te de pe scaun din oră în oră. Potrivit clickpentrufemei.ro, chiar și 5 minute de mișcare sunt foarte bune pentru organism și, implicit, pentru sănătate.

Curăță spațiul de lucru

Crezi că mouse-ul și tastatura sunt curate? Gândește-te la toate bacteriile care sunt prezente pe lucrurile de pe biroul tău. Șterge zilnic biroul, mouse-ul și tastatura cu spirt pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. De asemenea, este foarte important să-ți organizezi lucrurile de pe birou – toate trebuie să fie la locul lor.

Spală-te pe mâini des

Bacteriile sunt peste tot și îți vor ataca sistemul imunitar. Pentru a evita îmbolnăvirea, spală-te pe mâini de mai multe ori pe zi și mănâncă fructe bogate în vitamina C și antioxidanți.

CITEȘTE ȘI: Randamentul la locul de muncă depinde de un gest banal/ STUDIU

Esențial pentru cariera ta: Șapte replici pe care să NU le spui la locul de muncă

Bea apă

Statul îndelung pe scaun afectează mușchii. Atunci când mușchii nu sunt activi în mod constant, ei încep să se atrofieze. Asigură-te că bei suficientă apă cât stai la birou pentru a energiza mușchii și creierul. Știai că deshidratarea provoacă amețeală și durere de cap. Bea cel puțin 8-10 pahare pe zi.

Evită mâncarea prăjită

Alimentele prăjite sunt bogate în grăsimi, calorii și sare. Acestea pot provoca probleme serioase de sănătate, cum sunt diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare. Optează în schimb pentru salate, carne la grătar, legume și fructe.

Practică sport

Pentru a face față activităților din fiecare zi, practică măcar o oră de sport. Antrenamentul fizic te ajută să te eliberezi de stres, să-ți îmbunătățești sănătatea și să te menții în formă.

Comentarii: