LIFESTYLE SANATATE

Medicii sunt ÎN ALERTĂ: Cum ne ferim de microbii din toaletele publice

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante din partea medicilor. Aceştia ne avertizează şi ne învaţă cum să ne ferim de microbii din toaletele publice.

 

Deseori când ești în oraș simți nevoia de a merge la o toaletă publică, fie pentru a-ți retușa machiajul sau pentru a rezolva anumite probleme fiziologice. Însă tu știi cum să te ferești de bacteriile existente în aceste locuri?

 

Toaleta publică nu este tocmai cel mai curat loc, însă dacă situația o cere trebuie să faci față cu brio acestei provocări și să te ferești pe cât posibil de bacteriile și microbii existenți în acest loc.

Pentru asta este necesar să te îndrepți spre compartimentul cel mai curat posibil, adesea fiind cel mai îndepărtat de ușa de la intrarea în toaletă.

Nu este tocmai o regulă de aur, însă uneori este aplicabilă.

Evită să îți lași lucrurile pe podea

Una dintre cele mai mari greșeli când mergi la o toaletă publică este aceea de a-ți lăsa geanta pe jos, în felul acesta  vei duce acasă cu ușurință o bună parte din bacteriile și microbii existenți. Fără a ține cont de cei de pe talpile pantofilor.

Dacă vrei să fii sigur că nu ai parte de aceștia acasă, ideal ar fi să te descalți la ușă și imediat cum ai intrat să ștergi talpa pantofilor și să sanitarizezi.

Ai grijă cum tragi apa

Este esențial să eviți pe cât posibil să pui mâna e ceva, de la clanță până la  vasul de apă. Dacă este posibil ia după tine propriul acoperământ pentru vsul de toaletă pe care să îl arunci după folosire. Renunță la ideea de a pune hârtie igienică pe colac.

Nu trebuie precizat din ce cauză butonul de tras apa este plin de microbi, toată lumea își lasă amprenta acolo, așa că apelează la hârtia igienică și apasă butonul, având grijă să nu te atingă eventualii stropi.

Spală-te cât mai des pe mâini cu apă și săpun

Apa și săpunul sunt cel mai bun mod de a îndepărta microbii, și bineînțeles că ne referim la apa caldă. De fiecare dată când mergi al toaletă atât înainte cât și după ai grijă ca acest obicei să nu lipsească din tabietul tău.

Evită pe cât posibi să îți usuci mâinile la aparatele cu aer cald deoarece acolo microbii supraviețuiesc cel mai bine. Optează pentru prosoapele de hârtie, conform RTV. Cel mai bine ar fi ca de fiecare dată când ieși din casă să ai asupra ta servețele umede, servețele uscate, gel antibacterian și eventual propriul săpun lichid.

Comentarii: