NUTRITIE SANATATE

Neofobia, ciudata tulburare alimentară pe culori – De ce apare și cum se transmite

Neofobia, ciudata tulburare alimentară pe culori – De ce apare și cum se transmite. Anorexia şi bulimia nu sunt singurele tulburări de alimentaţie. Există oameni în întreaga lume care pot mânca doar alimente de o anumită culoare, în timp ce alţii sunt dependenţi de apă.

Neofobia, ciudata tulburare alimentară pe culori – De ce apare și cum se transmite

Printre tulburările de alimentaţie se numără şi neofobia – incapacitatea de a încerca un nou tip de mâncare. Această problemă afectează copiii, dar şi adulţii.

CITEȘTE ȘI: Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic

În cazul celor mici, experţii îi sfătuiesc pe părinţi să nu-i forţeze, ci să le explice beneficiile unui anumit produs. De asemenea, există şi varianta de a încerca noi alimente în compania altor copii care vor da un exemplu bun.

De obicei, neofobia dispare în jurul vârstei de 6 ani. Pentru unii oameni, însă, rămâne o problemă mult mai mult timp, fiind prezentă şi la vârsta maturităţii. O posibilă explicaţie pentru această afecţiune ar putea fi o întâmplare neplăcută din viaţa persoanei respective, cum ar fi sufocarea cu alimente.

CITEȘTE ȘI: Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Are efect pozitiv și asupra colesterolului mărit

Drept urmare, poate începe să evite un anumit tip de hrană şi astfel să ofere fobiei sale un „domeniu de exprimare”. Motivele neofobiei pot fi nu numai psihice, ci şi fizice. Această tulburare se transmite genetic, potrivit DARIK.

Comentarii: