NUTRITIE SANATATE

Neurochirugul Vlad Ciurea ne sfătuiește: Alimentul care trebuie consumat cu prudență – Nu mai mult de 2-3 ori pe an

toiimg.com

Neurochirugul Vlad Ciurea ne sfătuiește: Alimentul care trebuie consumat cu prudență – Nu mai mult de 2-3 ori pe an. În spatele gustului perfect al unor alimente se află un adevărat pericol pentru organism.

Nu toate sunt bune pentru sănătatea ta, iar dr. Vlad Chiurea spune că unele dintre ele ar trebui consumate din când în când. Celebrul medic a dat exemple de alimente foarte populare care ar trebui consumate cu prudență.

CITEȘTE ȘI: Dacă vrei să ai rinichi sănătoși, acestea sunt alimentele care au grijă de ei

Într-o discuție pe care a avut-o într-o emisiune la Antena 3 CNN, renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre relația dintre creierul nostru și una dintre preferințele culinare ale românilor, celebrii mici.

Neurochirugul Vlad Ciurea ne sfătuiește: Alimentul care trebuie consumat cu prudență – Nu mai mult de 2-3 ori pe an

Mititei sau mici este un preparat tradițional românesc, un fel de chiftele la grătar, de obicei de formă cilindrică. Micii se aseamănă cu alte produse similare din carne tocată din Balcanii de Vest, ćevapčići, dar și cu unele produse bulgărești, grecești sau turcești.

Nelipsiți de pe mesele românilor, mititeii nu sunt chiar alimentul ideal. Prof. univ. dr. Vlad Ciurea a atras atenția asupra frecvenței cu care ar trebui să consumăm acest preparat suculent și delicios.

Diferență majoră între alimentele care îi plac stomacului și cele bune pentru creier

Potrivit medicului, mititeii și alte alimente similare ar trebui să fie consumate de maximum două-trei ori pe an: „De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea în emisiune.

CITEȘTE ȘI: Medic: NU mânca aceste 4 alimente la cină, sunt rele pentru metabolism

Medicul a explicat care este diferența între alimentele care plac stomacului și cele care sunt benefice pentru creier. Mititeii, de exemplu, sunt tentanți pentru simțurile noastre, însă compoziția lor nu este considerată de cea mai bună calitate pentru celulele nervoase.

Medicul a sugerat că pentru a menține sănătatea creierului, este important să educăm și să modelăm gusturile și alegerile noastre alimentare.

Comentarii: