SANATATE

Neurochirurgul Vlad Ciurea anunță: Cele trei elemente care ajută la buna funcționare a creierului – Sunt la îndemâna tuturor

Foto: providr.com

Profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea vorbește despre trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului.

Specialistul în Neurologie, profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea subliniază că pentru o bună funcționare a creierului nu avem nevoie de tratamente sofisticate, ci doar de trei elemenete esențiale, aflate la îndemâna oricui.

”Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

CITEȘTE ȘI: Medicii neurologi avertizează: Modul în care este afectat creierul când stai prea mult la soare

Apa

Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Oxigenul

Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune medicamente naturale împotriva îmbătrânirii cerebrale: Ajută la buna funcționare a creierului și nu au efecte secundare

Odihna este crucială

NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”, a afirmat profesorul Alexandru Vlad Ciurea, potrivit DC News.

Comentarii: