SANATATE

Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie: Cum să fii plin de energie la prima oră a dimineții – Rolul sistemului general nervos

billboard.com

Energia este vitală pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru supraviețuirea propriu-zisă a organismului. Cu toate acestea, nu e puține ori simțim că energia vitală ne lipsește de la primele ore ale dimineții.

Programul încărcat diminuează foarte mult cantitatea de energie pe care o avem. Este adevărat, omul din ziua de astăzi are mult mai multe activități de îndeplinit, în special din punct de vedere mintal.

Pentru a recompensa această cheltuială de energie avem nevoie de o disciplină care să susțină tot efortul pe care îl depunem în fiecare zi. Prof. Vlad Ciurea, neurochirurg, dezvăluie câteva metode pentru a stimula lobul prefrontal, responsabil pentru energia vitală.

CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea avertizează: Greșeala pe care o facem după ce ne trezim

Cum avem energie de la prima oră a dimineții?

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană.”, a explicat Vlad Ciurea într-o discuție cu Mihai Morar în cadrul podcastului ”Fain & Simplu”.

Plantele care îți schimbă sângele

Prof. Vlad Ciurea recomandă, de asemenea, plantele care îți vor schimba sângele primăvara.

„Vremea s-a încăllzit, iar la tarabele din piețe vom găsi din plin lobodă, urzici și ștevie, verdețuri-minune pentru organism.

Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect. Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea atenționează: Cum îți menții creierul tânăr pentru a scădea riscul de a face Parkinson sau Alzheimer

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Comentarii: