REVIEW

Noroc în 2020! Datini şi tradiţii româneşti – Ce trebuie să faci de Revelion

capital.ro

Noaptea dintre ani este încărcată cu datini şi tradiţii româneşti, iar semnificaţiile lor sunt în strânsă legătură şi cu superstiţii. De exemplu, ştiai că de Revelion nu trebuie sub nicio formă să scoţi ceva din casă, nici măcar gunoiul? Printre cele mai populare obiceiuri se numără mâncatu peştelui, sărutul sub vâsc şi banii în buzunar.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont în noaptea dintre ani pentru ca anul 2020 să fie unul plin de belşug şi împliniri, potrivit doctorulzilei.ro.

SĂRUTĂ PE CINEVA LA MIEZUL NOPŢII

Cred că este cea mai cunoscută superstiţie de Anul Nou. Se spune că cine nu se pupă în noaptea de Revelion va fi urmărit de ghinion în anul următor.

CITEȘTE ȘI: Sărutul pe frunte. Ce reprezintă și de ce este atât de special

SĂ AI PEŞTE PE MASA DE ANUL NOU

Revelionul, superstiţii. Se spune că această tradiţie te va ajuta ca în anul ce va veni să pluteşti ca peştele în apă. În nici un caz să nu ai carne de pasăre pe masă, superstiţia spune că poartă ghinion. Aşadar, porc, vită şi peşte.

NU SCOATE NIMIC DIN CASĂ DE ANUL NOU, NICI MĂCAR GUNOIUL

Se spune că îţi dai sporul afară din casă, de aceea lasă dusul gunoiului pentru data de 2 ianuarie.

ASIGURĂ-TE CĂ AI BANI LA TINE

Revelionul, superstiţii. E o tradiţie ţinută de toţi românii. Ai bani la tine de Anul Nou, ai toate şansele să ai belşug în anul ce urmează.

CITEȘTE ȘI: Dan Negru, liderul audiențelor tv de Revelion, este și șeful ”la bani”. Ce salariu colosal ar încasa, dar și ceea ce nu știați despre îndrăgitul realizator de divertisment

DESCHIDE TOATE UŞILE ÎNAINTE DE MIEZUL NOPŢII

Acest obicei are scopul de a pofti afară vechiul an şi de a-l pofti pe cel nou. În felul acesta laşi energiile să curgă, plus că e minunat să îţi aeriseşti casa ori de câte ori ai ocazia.

MĂNÂNCĂ 12 BOABE DE STRUGURI LA MIEZUL NOPŢII

Fiecare boabă semnifică o lună din noul an. Practic, te împrieteneşti cu anul nou, îl faci să fie bine primit şi în afară de asta, e bine să mănânci struguri. Îţi asiguri doza optimă de antioxidanţi chiar de la miezul nopţii.

NU PLÂNGE

Chiar dacă este un moment emoţionant, chiar dacă ai motive de tristeţe, nu plânge de Revelion, ca să eviţi posibilitatea de a avea un an nou încărcat de tristeţe.

Comentarii: