NUTRITIE SANATATE

Nu asculta de ‘gurile rele’! Care este, de fapt, efectul cafelei asupra organismului

theabbeyhotel.co.uk

Cafeaua este benefică pentru organism! Studiile stiintifice sugereaza că ne ajută să trăim mai mult, protejându-ne împotriva bolilor ce apar odată cu vârsta cum ar fi demența, cancerul sau bolile de inimă.

”Eu beau cafea în fiecare zi. Primul lucru pe care îl fac când ajung la spital este cafeaua. Se prepară la ibric, nu le accept pe astea sofisticate. Cafeaua este pusă de foarte multe ori alături de alcool. Cafeaua, în cantitate mică, este stimulant al sistemului nervos membran. Cafeaua are un efect antiinflamator dovedit și are și efect antiviral. Nu trebuie pusă cafeaua alături de alcool, pentru că nu are, în condițiile în care le-am spus, nocivitatea alcoolului”, a spus medicul Alexandru Oproiu, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Tipul de cafea care reduce riscul de diabet. Alte efecte benefice pentru sănătate

Trebuie băută simplă

Cei care beau adesea o cafeau îndulcită și cu mult lapte iau în greutate sau să nu reușesc să slăbească. Cafeaua cu lapte îți aduce 150 de calorii în plus, în cazul în care alegi laptele condensat, în timp ce o cafea simplă are numai 5 calorii. Grăsimea din lapte dă un gust foarte bun cafelei, dar nu este cea mai bună opțiune când ești la regim de slăbit.

Ia doar o ceașcă pe zi

Vei avea energia necesară pentru activitățile de pete zi cu o singură ceașcă de cafea. Îți aduce și un plus de fier, magneziu, potasiu, calciu. Acoperirea necesarului zilnic de minerale alungă oboseala și crampele musculare.

Dimineața, cea mai bună perioadă pentru o cafea

Intervalul orar ideal ca efectul cafeinei să fie maxim este 9.30-11.30. Un alt factor important este să o bei la câteva ore de la trezire. Imediat după ce te ridici din pat, nivelul de cortizol din corp este ridicat, iar cafeaua nu-și va face efectul.

CITEȘTE ȘI: Descoperire surprinzătoare despre băutorii de cafea şi de ceai: Gusturi determinate genetic

O cafea normalizează nivelul de colesterol

Dacă bei o singură ceașcă de cafea pe zi, aceasta îți va furniza polifenoli care rămân în sânge până la 14 ore. Polifenolii sunt substanțe antioxidante care normalizează nivelurile de colesterol și tensiunea arterială, întârzie îmbătrânirea și previn cancerul.

Comentarii: