SANATATE

Nu neglija problema tensiunii arteriale mai ales pe timpul verii: 5 recomandări pentru a o ține sub control

express.co.uk

Nu neglija problema tensiunii arteriale mai ales pe timpul verii: 5 recomandări pentru a o ține sub control.

Tensiunea arterială (TA), care indică presiunea din interiorul vaselor de sânge, se măsoară la braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică). Valoarea normală este 120/70 mmHg.

Diagnosticul de hipertensiune arterială este pus de către medic dacă TA depăşeşte la măsurători repetate valorile 140 mmHg (pentru maximă), respectiv 90 mmHg (pentru minimă).

CITEȘTE ȘI: Ai grijă ce mănânci: Alimentele care îți cresc imediat tensiunea arterială

Medicii atrag atenţia că, în zilele toride vară, când temperaturile de afară sunt ridicate, corpul începe să transpire pentru a se răcori, ceea ce îi produce inimii un efort suplimentar și astfel se pierd mai multe lichide, eliminând apă. Acest lucru poate să scadă tensiunea arterială și inima să bată mai repede.

Nu neglija problema tensiunii arteriale mai ales pe timpul verii: Cele mai eficiente 5 ponturi

1. Hidratare adecvată în timpul zilei

2. Activitate fizică moderată

3. Dietă sănătoasă

4. Ţinerea stresului sub control

5. Controale medicale periodice

Soarele are beneficii în privința tensiunii arteriale

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh sugerează că lumina soarelui ajută la reducerea tensiunii arteriale, reducând riscurile de infarct miocardic și de accident vascular cerebral (AVC) și putând chiar să prelungească viața.

Radiațiile UV, au descoperit specialiști, eliberează un compus care scade tensiunea arterială, potrivit doc.ro. Cercetătorii spuneau în 2013 că este nevoie de efectuarea mai multor studii, pentru a determina dacă este momentul să reconsiderăm sfatul specialiștilor în privința expunerii pielii la soare, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai periculoasă tensiune arterială ridicată

Dacă este lăsată netratată, hipertensiunea arterială contribuie la riscul apariției atacurilor de cord, insuficiențe cardiace, accidente vasculare cerebrale, boli de rinichi, demență vasculară, anevrisme și blocaje ale vaselor de sânge.

Comentarii: