SANATATE

Nu te lăsa chinuit de stres! Foloseşte aceste remedii 100% naturale

Foto: Pinterest.com

Este adevărat: există o relația strânsă dintre nivelul stresului din organismului unui individ și afecțiunile de care acesta suferă. Însă, oricât am crede sau am încerca să elimină stresul nu prea reușim. Înainte de a apela la medicamente, ai putea totuși să încerci anumite remedii naturale, din plante.

Sunt plante care pot diminua nivelul de stres din corp și îți pot alunga insomnia. În plus, fiind ceaiuri nu prea au cum să-ți facă rău, ele neavând efecte adverse.

Uite ce plante te ajută să diminuezi nivelul stresului:

Rozmarinul

Ceaiul de rozmarin poate să stimuleze circulația sangvină, ajută la diminuarea stresului, a anxietății și în plus, are efect calmant asupra sistemului nervos. Ceaiul de rozmarin dacă este consumat regulat, poate să ți asigur un confort emoțional.

CITEȘTE ȘI: Ştii să gestionezi stresul la locul de muncă? Sfaturile experţilor despre cum să îţi faci viaţa uşoară la serviciu

Lavanda

Este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, este de real ajutor celor care se luptă cu anxietatea, depresia, insomnia. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ceaiul verde

Acesta conține tianina, adică un aminoacid ce are acțiune directă asupra hipotalamusului astfel încât în corp se eliberează dopamină și serotonină care elimină stările de anxietate.

Salvia

Există cercetători care susțin că acestă plantă dacă este consumată sub formă de ceai poate contribuie la stimularea memoriei, a concentrării, stimulează performanțele intelectuale, dar cel mai important aspect este că salvia are un important efect anxiolitic. Ceaiul de salvie te poate calma și-ți garantează un somn de calitate noaptea.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre cortizol, hormonul stresului: Care este rolul lui şi cum te afectează fizic şi mental

Ghimbirul

Acesta nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale de normalizare a tensiunii arteriale, el este bun și atunci când vrei să scapi de stres. În plus, este un tonic excelent care ajută digestia și contribuie la detoxifierea corpului, potrivit doctorulzilei.ro.

Valeriana

Rădăcina acestei plante constituie un remediu natural eficace împotriva oboselii dar și al anxietății. Totodată, valeriană este benefică și persoanelor care se confruntă cu depresie, dureri frecvente de cap sau celor care au dese dureri abdominale.

Comentarii: