NUTRITIE

Nutriţioniştii dezvăluie meniul ideal: Ce ar trebuie să mâncăm pentru a ne menţine tineri

seriouseats.com

Nu putem să ţinem timpul în loc, însă, prin stilul de viaţă pe care îl avem, inclusiv alegerile alimentare riscăm să arătăm mai mult sau mai puţin uzaţi.

Medici nutriţionişti au făcut numeroase recomandări despre ce ar trebui să includem în dietele care ne menţin în formă. Unul dintre aceşti specialişti, dr. Marilyn Glenville, specialist în sănătate şi nutriţie, membru al Societăţii regale de medicină din Marea Britanie, face următoarele recomandări, potrivit adevarul.ro.

Micul dejun

Pentru micul dejun o bună alegere este terciul de ovăz, gătit cu apă în loc de lapte, în care se adaugă nuci măcinate, seminţe, fructe de pădure, precum coacăze şi zmeură. Altă variantă se compune dintr-un ou fiert, o felie de pâine din cereale integrale, prăjită, cu roşii la grătar sau un iaurt organic cu bucăţi mici de fructe adăugate peste care se presară nuci şi seminţe.
CITEȘTE ȘI: Meniul lui Cristiano Ronaldo: Ce mănâncă pentru a se menţine în formă

Prânz

La prânz, o supă colorată, cu morcovi, ardei roşu sau roşii în care adăugăm proteine din legume, ca, de exemplu, din linte. Dacă vrem un sendviş, putem alege pâine din cereale integrale, alături de o salată din roşii, castraveţi, salată verde.

Cină

La cină, fierbem la abur, coacem sau înăbuşim în ulei de măsline, mai multe legume pentru masa de seară peste care adăugăm plante aromatice, condimente şi arome, precum usturoi, ceapă verde, lămâie, miso, turmeric. Tofu şi legume înăbuşite, asezonate cu usturoi şi ghimbir, reprezintă o alegere sănătoasă sau o bucată de somon la grătar, servit, cu un ştiulete de porumb fiert, brocooli şi cartofi dulci copţi.

CITEȘTE ȘI: Dieta Serenei Williams: Meniul minune al jucătoarei de tenis după naștere

Pentru cele două gustări ale zile, medicul recomandă nuci şi seminţe, fructe uscate sau proaspete.

Comentarii: