SANATATE

O singură doză de vaccin anti-COVID are efecte uriașe în familie – STUDIUL care arată cum este încetinită transmiterea virusului

theconversation.com

Doar o singură doză de vaccin poate reduce cu aproape jumătate riscul de transmitere a noului coronavirus în interiorul unei familii, unde probabilitatea de contaminare este mai mare, se arată într-o cercetare recentă.

Oamenii infectaţi cu virusul la trei săptămâni după administrarea unei doze de vaccin Pfizer sau AstraZeneca sunt cu până la 49% mai puţin susceptibili de a transmite noul coronavirus în interiorul familiei lor în comparaţie cu persoanele care nu au fost vaccinate, se arată într-un comunicat al Public Health England (PHE) citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii recomandă: În ce braț e bine să te vaccinezi anti-COVID-19 pentru a evita durerea

„Este o veste fantastică. Ştiam deja că vaccinurile salvează vieţi şi acest studiu, cel mai complet efectuat în condiţii reale, arată, de asemenea, că reduc transmiterea acestui virus mortal”, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Nivelul de protecţie observat în jurul zile a 14-a după vaccinare este acelaşi, indiferent de vârsta persoanei.

CITEȘTE ȘI: Expert în sănătate publică avertizează: Cum te poți infecta de COVID-19 fără a lua contact cu cineva infectat

Cercetarea a monitorizat 57.000 de persoane din 24.000 de familii în care o persoană vaccinată a fost testată pozitiv, apoi le-a comparat cu aproape un milion de persoane nevaccinate.

Comentarii: