REVIEW

5 tipuri de jocuri Airsoft pe care le poti incerca cu prietenii

Airsoft este un joc in care toti participantii simuleaza un conflict cu tenta militara. Se folosesc pe tot parcursul jocului replici de arme Airsoft fara a pune in pericol siguranta jucatorilor.

In cadrul jocurilor de Airsoft se pot incerca mai multe tipuri de jocuri adaptate la terenul de joc si armele folosite. De regula pentru spatiile inchise este indicat sa utilizezi replici de arme Airsoft care au o viteza de lansare a bilei mai mica de 100 m/s.

Pentru terenurile de joc din spatiul exterior, se pot folosi arme cu viteza de pana la 120 m/s, daca tipul de joc ales are distante medii de angajare. Este indicat ca pentru jocurile cu distante mari de angajare sa se utilizeze arme cu viteze de peste 140 m/s. In jocul de Airsoft nu este regulamentara utilizarea unor arme ce au o putere de lansare mai mare de 200 m/s.

Capturarea steagului

In cadrul acestui tip de joc Airsoft se formeaza minim 2 echipe ce au ca scop capturarea steagului echipei adverse. Modurile de joc pot fi destul de complexe. De exemplu pot fi unul sau mai multe steaguri pe care fiecare echipa lupta sa le captureze. Poate castiga echipa care captureaza prima steagul adversarilor, sau care ajunge in propria baza cu steagul capturat.

Dezamorsarea „bombei”

Este un alt tip de joc Airsoft popular in randul jucatorilor. Pe parcursul jocului este amplasat un obiect intr-o locatie la care doua sau mai multe echipe trebuie sa ajunga pentru a captura obiectul. Prima echipa care ajunge si gaseste obiectul, se considera ca a dezamorsat „bomba” si castiga jocul.

Plantarea „bombei”

Una dintre echipe planteaza un obiect pe care cealalta echipa trebuie sa il gaseasca. Cele doua echipe simuleaza un conflict si trebuie sa se confrunte pana cand una dintre echipe pierde sau
„bomba” este identificata si dezamorsata.

Salveaza ostaticul

Un alt tip de joc Airsoft pe care il poti incerca cu prietenii tai. La cel ca si in cazul celorlalte jocuri, se formeaza doua sau mai multe echipe. Una dintre echipe este formata din teroristii care au luat unul sau mai multi ostatici. Cealalta echipa trebuie sa gaseasca ostaticii si sa elimine echipa adversa fara sa scoata din joc vreun ostatic. Jucatorii care sunt in postura de ostatici nu au arme. Si in acest joc se poate diversifica mult astfel incat si ostaticii sa pot avea un rol important in castigarea meciului.

Deathmatch

Cel mai popular joc de Airsoft aduce fata in fata doua echipe de jucatori. Acestia trebuie sa lupte unii impotriva celorlalti pana cand cel mai bun castiga. De regula, un jucator lovit trebuie sa ajunga in punctul de unde revine in joc. Dupa un anumit interval de timp castiga echipa ai carei jucatori a eliminat cei mai multi adversari.

Comentarii: