MOMS NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic este fermă: Ce NU trebuie să lipsească din meniul celor mici

raisingchildren.net.au

Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici – spune Mihaela Bilic. Nutriționistul a oferit câteva sfaturi prin care mamele îi pot convinge pe copii să mănânce legume.

„4 metode prin care puteți să “împrieteniți” copiii cu legumele.

  • MIXAȚI legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici
  • AMESTECAȚI porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate
  • DECORAȚI și “condimentați”preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor.
  • RONȚĂIȚI împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci, când pregătești ciorba sau supa: Greșelile care le transformă într-un preparat toxic

Estetica contează

Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp.

Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă.

Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi!Vine toamna și odată cu ea anotimpul legumelor, includeți în meniul celor mici culoare și sănătate”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cum prepari cea mai bună ciorbă de cartofi: Rețeta care îmbină într-un mod delicios legumele și carnea

Comentarii: