NUTRITIE

Cum prepari cea mai bună ciorbă de cartofi: Rețeta care îmbină într-un mod delicios legumele și carnea

Un preparat gustos şi săţios, ciorba de cartofi, care se serveşte cu ardei iute şi smântână, se găteşte rapid.

Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 500 g ceafă afumată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină)
  • 500 g roşii
  • tarhon, leuştean
  • 1 ou
  • 100 ml bulion gros de roşii
  • 100 ml smântână
  • 1 lingura de zahăr
  • 10 boabe de piper
  • 100 ml oţet (sau 1 l borş)
  • 10 g boia

CITEȘTE ȘI: Maestrul gastronomiei româneşti îşi dezvăluie reţeta: Cum se prepară cea mai bună ciorbă de perişoare

Mod prepare:

• Se taie ceafa în îmbucături mici, ceapa, zarzavatul şi roşiile în cubuleţe
• Se pun toate la fiert în 3 l apă rece cu boia, piper şi oţet
• Se taie cartofii curăţaţi în îmbucături mici
• Se toacă tarhonul şi leuşteanul
• După 30 minute de fiert se adaugă şi cartofii
• Se bate smântâna cu ou, zahăr, bulion de roşii şi cu un pic de zeamă de ciorbă
• După încă 20 minute de fiert se drege ciorba, se adaugă verdeaţă, se lasă să dea în câteva clocote.

CITEȘTE ȘI: Simplu şi delicios: Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă rădăuțeană/ REŢETĂ

Comentarii: