REVIEW

Nutriționistul Mihaela Bilic explică: De ce nu se îngrașă bărbații atât de ușor ca femeile

firstmet.com

Mihaela Bilic a explicat de ce bărbații nu au au o ”farfurie ideală”, dar mai ales, de ce nu se prea îngrașă.

Pentru că bărbații au un metabolism mai generos, porția acestora este ceva mai mare decât a femeii, mai mult, pentru că au o masă musculară suplimentară, acesta este motiv în plus pentru care ”își pot permite mai multe calorii”, susține medicul Mihaela Bilic, cu privire la ”farfuria ideală” a bărbatului.

Cunoscutul nutriționist a explicat într-o emisiune online, că inclusiv profilul hormonal al acestora îi face să fie mult mai relaxați din punct de vedere alimentar.

”Dacă un cuplu, soț și soție, se apucă de cură de slăbire va fi extrem de frustrant pentru că el cu siguranță va slăbi aproape dublu, chiar dacă va mânca mai mult. De obicei bărbații nu au o relație afectivă cu mâncarea și puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr.

La bărbați, de exemplu, chiar și dacă este un pahar de vin, a elimina alcoolul timp de o lună duce la rezultate spectaculoase, de până la 5 kg slăbite fără să tai nimic din porția de mâncare.

CITEȘTE ȘI: Infecția urinară la bărbați: La ce trebuie să ai grijă ca să nu suferi de așa ceva

Și mai au un avantaj, pe lângă jumătate din numărul de celule adipoase și hormonii care nu dau aceste variații de dispoziție, care automat înseamnă și variații de apetit. Bărbații sunt mult mai cuminți, nu au fantezii alimentare, ei mănâncă ce li se pune în față.

Noi femeile, confruntăm grav lucrurile, toată partea noastră afectivă, dacă nu este satisfăcută, vom face tot felul de povești și ne vom pierde în aceste fantezii alimentare care să ne aducă satisfacție și să ne hrănească la nivelul de imaginație. Și atunci, cu cât te gândești mai mult la un lucru, cu atât vei mânca mai mult.

Nu putem ajunge la o relație distantă, rece și indiferentă față de mâncare dacă noi ne gândim la ea sute de ori pe zi”, a explicat Mihaela Bilic diferența dintre femei și bărbați în raport cu mâncarea și curele de slăbire.

Farfuria ideală a Mihaelei Bilic: Nu știe să numere caloriile

Fiecare dintre noi ne întrebăm care este farfuria perfectă, cea care nici nu ne îngrașă, nici nu ne slăbește, care aduce toate elementele nutriționale necesare unei diete echilibrate, dar mai ales unei vieți sănătoase.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune online, care sunt provocările farfuriei perfecte, dar mai ales de ce evită să se gândească la aceasta ca la una perfectă, ci mai mult ca la una ideală.

”Suntem cu toții în căutarea perfecțiunii, și la nivel de imagine, și la nivel de siluetă, și pentru mine cuvântul perfect este ca o capcană. Adică este acel mai bine care ne omoară binele pe care-l aveam.

Iar despre mâncare, cel puțin de-a lungul timpului, mi-am scăzut puțin așteptările ca să nu mai fiu dezamăgită”, a spus nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: NU ignora aceste 9 semne – Sunt indiciile diabetului la bărbați

Bucuria din farfuria ideală

”Dacă dau timpul înapoi, cred că acum 30 de ani aș fi căutat farfuria perfectă. Acum, o caut doar pe aia bună. Sunt mulțumită dacă am o farfurie de mâncare bună.

Și de ce spun mâncare bună? În ultima vreme mi se pare că dincolo de combinațiile, de cantitatea de mâncare pe care ne propunem să o controlăm, este din ce în ce mai greu să găsești mâncarea care să te bucure.

Cuvântul bucurie a cam pierit din farfuria românilor și cred că de aici trebuie să începem. Dincolo de numărat caloriile sau pus mâncarea pe un cântar, cred că ar trebui să ne schimbăm puțin atitudinea.

Comentarii: