NUTRITIE SANATATE

Medicii recomandă: De ce să îți începi ziua cu un pahar cu apă – Bolile de care te protejează

Foto: Pinterest.com

De ce trebuie să bem apă prima dată când ne trezim, care este cantitatea minimă recomandată și ce boli prevenim cu APĂ.

Efectele paharului de apă dimineața, pe stomacul gol, au uimit specialiștii datorită beneficiilor pentru organism. Aproximativ 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente.

Așadar, dimineața, după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă este recomandat să bem un pahar mare de apă. Daca vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi: dimineaţa.

Potrivit studiilor, citate de platforma online Medical News Today, un pahar de apă băut dimineața imediat ce ne trezim este ca un leac sau ameliorare a multor probleme.

CITEȘTE ȘI: Medicii răspund: Îți pui sănătatea în pericol dacă bei apă lăsată peste noapte în pahar?

Astfel, cercetătorii au descoperit că apa băută la prima oră a dimineții ne scapă de migrene, dureri de cap din cauza deshidratării sau pe fond vascular.

De asemenea, ne ajută în tulburări digestive, tulburări de vedere, gastrită, diabet, afecțiuni genitale, piele uscată etc.

NU se poate începe o nouă zi fără APĂ

Practic, este ca un combustibil de care are nevoie orice autovehicul să meargă mai departe. Așa și apa ajută organismul să funcționeze.

”Asta înseamnă că este nevoie să dăm combustibil de calitate corpului nostru, care până la urmă funcționează ca o mașinărie”, a mai spus medicul, printr-o comparație foarte plastică, dar realistă între corpul uman și o mașină.

”Are nevoie de benzină de calitate, în rezervor, ca să poată ajunge la destinație.

Este total pe dos să pornești cu rezervorul gol și să ajungi acasă să pui mașina în garaj și să-i umpli rezervorul, până a doua zi dimineață, când te vei trezi cu toată benzină pe sub capotă, că așa se produce și îngrășarea și dezechilibrele, că nu vorbim doar de îngrășare și de estetic.

Vorbim de ficatul gras, de diabet, de toate bolile cardiovasculare, care până la urmă se hrănesc din grăsimea de pe abdomen”, a explicat doctorul Laura Ene, în emisiunea „Neața cu Răzvan și Dani”, Antena 1.

Bea minimum 25 de ml pentru fiecare kilogram corp

”Dacă faci foarte mult efort fizic, ai nevoie să recuperezi. Dacă transpiri foarte mult, dacă este cald, ai febră, faci sport, este nevoie să bei multă apă, dar într-adevăr apa aceea trebuie adusă înapoi în corp, dar împreună cu electroliți.

Recomandarea de consum de apă este de minimum 25 ml pentru fiecare kilogram corp.

În momentul în care este cald se poate ajunge chiar la 30-35 ml/kilogram corp”, a mai spus medicul, reamintind de băuturile care nu doar că deshidratează, cum sunt cafeaua sau alcoolul, dar și fac un mare rău florei intestinale, cum este cazul băuturilor carbogazoase.

CITEȘTE ȘI: 9 lucruri care se întâmplă în organismul tău când bei 8 pahare de apă pe zi

De altfel, prevenirea bolilor se poate face mai ales prin stilul de viață sănătos având în vedere că numai 5-10% din boli sunt moștenite, ereditare.

Restul bolilor, adică MAJORITATEA, sunt dobândite printr-un stil de viață nesănătos.

Comentarii: