NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să mănânci pizza fără să te îngrași

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu recent despre valoarea nutritivă a sandwich-urilor şi pizza, explicând că nu sunt cele mai rele alimente, dacă cel care le consumă respect câteva condiţii.

Pizza, unul dintre alimentele cele mai controversate când vine vorba despre siluetă, este catalogată drept „o mâncare nevinovată”, de către nutriţionistul Mihaela Bilic. Specialistul atrage însă atenţia că cel care o consumă nu trebuie să aibă un stil de viaţă sedentar.

CITEȘTE ȘI: Povestea porcului, în versiunea Mihaelei Bilic! Ce mituri mai dărâmă celebrul nutriționist

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înţeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, şi chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, şi dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simţurile noastre sunt înnebunite după această combinaţie.

Este săţioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Şi până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem nişte brânză şi câteva, atenţie, bucăţi de şunculiţă.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, şi aş spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de uşor să fie transformat în depozite de grăsime şi în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic şi strict partea de arderi.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Cum să ne creștem imunitatea cu ajutorul acestei legume. Se găsește foarte ușor și nu costă mult

În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu ştiu, facem sport mult, putem să mâncăm liniştiţi. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.“, a declarant nutriţionistul, la Digi24.

Comentarii: