LIFESTYLE

Un turc și un aromân vor să-i ducă pe „stejari” la Cupa Mondială!

Sorin Pândichi și Kemal Altinok, componenții selecționatei U20, în lotul României U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad și al echipei U18 7’s la Europeanul de la Gdansk de anul trecut, și-au făcut planurile pentru viitorul apropiat. Ambii jucători de rugby, în vârstă de 18 ani, respectiv 19 ani, speră să debuteze la naționala „stejarilor”.

Sorin și Kemal s-au născut în țara noastră, însă unul e aromân, celălalt, turc. Cu toate astea, inima lor bate doar pentru țara noastră. „Am crescut aici, pentru mine România înseamnă acasă. Nu s-a pus niciodată problema să vreau să evoluez pentru naționala Turciei”, mărturisește Kemal Altinok.

„Ne lăudăm cu originile noastre și ne mândrim că suntem aromâni și turci, dar dăm totul pentru România!”, îl completează Sorin Pândichi.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Au debutat în Superliga Națională

Deși tineri, cei doi au debutat în primul eșalon al rugby-ului de la noi. În septembrie, Sorin, mijlocaș la grămadă, și Kemal, linia a treia, au jucat pentru Timișoara Saracens în victoria  cu Tomitanii. Între timp, sportivul aromân s-a transferat la Dinamo.

Pe cei doi îi leagă, dincolo de o prietenie, o dorință comună. „Mi-aș dori să ajung cu naționala mare a „stejarilor” la Cupa Mondială! Sentimentul acela când îmi cântă imnul național nu-l pot compara cu nimic”, spune Kemal, secondat de Sorin: „Cu multă muncă, sigur voi ajunge la echipa de seniori. Cred că voi avea emoții uriașe când voi debuta. Cu siguranță, prezența la naționala mare ar însemna încununarea tuturor eforturilor”.

Și ca să demonstreze că sunt români veritabili, cei doi rugbyști au pregătit o mică surpriză: au cântat perfect imnul național.

 

 

 

 

 

 

Comentarii: