NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă leacul care te poate scăpa de anemie: Preparatul care are acest efect asupra organismului

Suferi de anemie si esti mereu atent la detalii care te-ar putea ajuta sa ameliorezi aceasta afectiune? Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca modul in care gatim are un impact urias in ceea ce priveste anemia.

Pentru a beneficia de toate substantele nutritive ale legumelor sau alte produse, este foarte important cum le preparam, de fapt.

„Cum scapam de anemie?

Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocanita…gatita inabusit.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

Metoda de gatit are impact pozitiv asupra continutului de fier din alimente:

– Gatitul in mediu acid (pe baza de sos de rosii) si folosirea de otet in salate cresc utilizarea fierului din mancare; vitamina C din fructe si legume tripleaza cantitatea de fier absorbita din alimente.

– Prepararea alimentelor in vase din fonta sau fier imbogateste substantial continutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gatit in cratita de inox contine 1 mg fier, in timp ce gatitul in cratita din fonta ii adauga inca 10 mg fier.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să mănânci păinea ca să nu te balonezi

Fierul nu este distrus de caldura, deci carnea preparata in sange este la fel de bogata in fier ca si cea bine gatita. Conteaza ce bucata de carne alegem, cu cat este mai rosie si mai inchisa la culoare, cu atat are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decat pieptul!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Comentarii: