NUTRITIE

O ceaşcă în plus de cafea neîndulcită pe zi ajută la pierderea în greutate: Cât timp trebuie să faci asta pentru a se vedea efectul

healthline.com

O ceaşcă în plus de cafea neîndulcită pe zi ajută la pierderea în greutate: Cât timp trebuie să faci asta pentru a se vedea efectul. O ceașcă de cafea în plus pe zi te poate ajuta să slăbești puțin, dacă o consumi vreme de patru ani, au descoperit oamenii de știință americani, citați de „Daily Mail”, scrie BTA.

O ceaşcă în plus de cafea neîndulcită pe zi ajută la pierderea în greutate

Adăugarea de smântână sau lapte vegetal nu are influenţă asupra greutăţii, probabil pentru că sunt mai sățioase din cauza proteinelor și grăsimilor pe care le conțin. Dar doar o lingură de zahăr te face să te îngrași.

CITEȘTE ȘI: Gastroenterolog: Aceasta este cea mai dăunătoare cafea

Se crede că şi consumul de lichide creează o senzație de sațietate și acest lucru poate reduce aportul de calorii pe tot parcursul zilei. Schimbările sunt mai vizibile la tinerii supraponderali sau obezi. Pierderea în greutate de la o ceașcă de cafea în plus pe zi este mică – 120 g în patru ani, dar tendința este importantă.

Oamenii de știință de la Harvard Medical School din Boston au folosit date de la trei studii anterioare la scară largă pentru analiza aceasta, ce a avut loc între 1986 și 2015. Studiul a stabilit o legătură între consumul de cafea și schimbarea greutății, ceea ce înseamnă că participanții nu au slăbit sau au luat în greutate din cauza cafelei.

CITEȘTE ȘI: Cafea: Un medic a dezvăluit cu ce ar trebui să o bei pentru a scăpa de durerile de cap

Este posibil, de exemplu, ca cei care beau cafea cu zahăr să mănânce mai multe dulciuri în timpul zilei. Iar cei care preferă cafeaua amară să reducă în mod conștient zahărul din alimentaţie.

Comentarii: