NUTRITIE SANATATE

Cafea: Un medic a dezvăluit cu ce ar trebui să o bei pentru a scăpa de durerile de cap

healthline.com

Cafea: Un medic a dezvăluit cu ce ar trebui să o bei pentru a scăpa de durerile de cap. La primele semne de durere de cap, mulți oameni caută o ceașcă de cafea . Medicul rus Elena Alexandrova spune că acest lucru poate fi de ajutor doar atunci când se combină băutura cu un analgezic.

Cafea: E bine să o bei când te doare capul?

Medicul spune că cofeina conținută în această băutură ameliorează durerea. Multe pastile pentru migrene conțin și ele cofeină. Ce este mai bine în acest caz – să luați pastila sau să ajungeți la băutura cu cofeină?

CITEȘTE ȘI: Ora la care să NU bei cafeaua de dimineață: Poate duce la diabet

„Este o chestiune de dozaj. Pentru a ameliora o migrenă, aveți nevoie de 100 până la 200 de miligrame de cofeină. O ceașcă de băutură cofeinizată conține 30 până la 60 de miligrame din această substanță. Pentru a vă satisface nevoile, va trebui să beți între două și patru pahare. Așadar, soluția ideală este o combinație de analgezice clasice, precum paracetamolul, ibuprofenul sau aspirina, împreună cu băutura cu cofeină”, spune Dr. Elena Alexandrova.

„Ai grijă: Luarea de analgezice prea des – adică mai mult de 10 zile pe lună – poate duce la crize de migrenă și mai frecvente”, spune expertul. Cofeina conținută în băutură poate provoca în anumite circumstanțe. De exemplu, utilizarea frecventă duce la dependența de cofeină, ceea ce poate duce la atacuri de migrenă dacă nu mai beți.

De asemenea, consumul ridicat de cofeină crește diureza și duce la o lipsă de apă în organism. Deshidratarea provoacă adesea migrene. „Băutura cofeinizată comentată este bogată în acid clorogenic, acid cafeic și kahveol – compuși bioactivi care ajută la combaterea radicalilor liberi. Această acțiune poate preveni îmbătrânirea timpurie, cancerul, depresia și diabetul”, spune medicul.

Pe de altă parte, cofeina este un compus care stimulează sistemul nervos central, ajută la combaterea depresiei și îmbunătățește starea de spirit și bunăstarea mentală și fizică. Băutura conține cantități mari de polifenoli, care luptă împotriva radicalilor liberi și reduc inflamațiile din celulele sistemului nervos central.

Aceasta poate reduce anxietatea și vă poate îmbunătăți starea de spirit, prevenind crizele de depresie. Consumul său poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece băutura poate controla temporar foamea. Acest lucru reduce, la rândul său, dorința de a mânca.

CITEȘTE ȘI: Medic: Dacă cafeaua nu te înviorează, verifică-ți glicemia

„Băutura are proprietăți termogenice care cresc energia și arderea grăsimilor, ceea ce poate favoriza pierderea în greutate. Consumul a 300 mg de cofeină pe zi arde aproximativ 79 de calorii de energie”, a adăugat medicul, potrivit actualno.com.

Citeste mai mult
Comentarii: