NUTRITIE REVIEW

O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

Foto: Pinterest.com

O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic. Știm că mierea este un super aliment. Este o sursă de vitamine și minerale. Ea conține vitamina C, care îți va întări sistemul imunitar, dar și calciu și fier. În plus, îți dă energie aproape instantaneu. Dacă te simți obosită și lipsită de energie, în loc să bei o cafea, ai putea să te energizezi cu o linguriță de

Există însă și alte beneficii ale mierii mai puțin cunoscute. Dacă iei o lingură de miere înainte de culcare, corpul o va absorbi pe timpul nopții, iar rezultatele te vor surprinde, potrivit clickpentrufemei.ro. Iată ce se întâmplă:

O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

1. Vei dormi mai bine

Mierea are un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi ș carei îi transmite corpului tău că este timpul să doarmă. Deși corpul are nevoie de acest aminoacid, nu îl produce în mod natural, iar noi îl putem obține prin dietă și consumând produse care îl conțin, precum mierea.

CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează

2. Îți întărește sistemul imunitar

Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni, ce îți vor întări sistemul imunitar. Vei trece mai ușor peste infecții și virusuri cu ajutorul ei.

4. Corpul va începe să topească grăsimea mai repede

Mierea crește metabolismul, astfel că vei pierde grăsime mult mai ușor, fără efort.

5. Ține tusea la distanță

Mierea este un antiinflamator natural. Consumând o lingură de miere amestecată cu un pahar de apă calduță în fiecare seară vei evita iritațiile gâtului și vei ține tusea la distanță. Este un aliat puternic împotriva răcelilor.

CITEȘTE ȘI: Tipurile de MIERE şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parte

6. Funcționează ca un agent anti-îmbătrânire

Este cea mai bună metodă naturală de a încetini procesul de îmbătrânire. Consumă miere în fiecare seară înainte de culcare și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Comentarii: