LIFESTYLE

”O medalie olimpică este tot ce ne lipsește!”

Seceta medaliilor olimpice din panoplia tenisului de masă românesc ar putea dispărea în această vară, în competiția care va fi organizată la Tokyo, din 23 iulie.

„Noi sperăm la o medalie. E medalia care ne lipsește. Nu am avut șansă, am fost foarte aproape de două-trei ori, am luat locul 5, dar eu zic că am așteptat destul și anul acesta la Tokyo sper să obținem măcar o medalie”, spune Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.

Probele în care există speranțe pentru podiumul olimpic sunt cea feminină pe echipe și cea de dublu mixt.

„E visul nostru. Avem șanse de medalie la Jocurile Olimpice, avem două probe unde eu consider că există șanse: proba feminină pe echipe și este cea de dublu mixt, acolo unde participă 16 dubluri din întreaga lume, iar unul dintre ele este din România: Bernadette Szocs/ Ovidiu Ionescu”, explică Beatrice Romanescu, directorul de marketing al Federației Europene de Tenis de Masă.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

România va organiza Campionatul European de seniori pe echipe

Jocurile Olimpice nu reprezintă singura competiție importantă a tenisului de masă românesc din acest an. La toamnă, țara noastră va fi gazda Campionatului European de seniori pe echipe, care va avea loc la Cluj-Napoca.

Cum România e câștigătoarea ultimelor două ediții ale întrecerilor continentale în proba feminină, presiunea pe umerii fetelor noastre va fi suplimentară, pentru că acum vor juca în fața propriilor suporteri.

„Întotdeauna când joci acasă e foarte greu. Sperăm să obținem de trei ori consecutiv titlul european la echipe feminin și, de ce nu, să emitem pretenții chiar și la băieți, pentru că atunci cu siguranță ne va ajuta și publicul”, recunoaște șeful federației, Cristinel Romanescu

„Să câștigi o medalie e foarte greu, dar să îți aperi un titlu continental e și mai greu. Nu discutăm aici despre presiune, ci discutăm despre o dorință nebună de a demonstra din nou că suntem cei mai buni din Europa.

Suntem perseverenți. Suntem acolo unde ne este locul, adică cei mai buni din Europa”, adaugă și Beatrice Romanescu.

 

 

 

 

 

Comentarii: