REVIEW

O perspectivă inedită: Cinci motive pentru care NU trebuie să faci prea des curăţenie

suburbantourist.ca

94% dintre oameni consideră că este foarte important să menții curățenia și săptămânal sunt dedicate multe ore acestei activităţi, însă gospodinele ar vrea, cu siguranţă, să mai scape din când în când de această povară.

Vestea bună este că de fapt e chiar bine să renunți la anumite sarcini, pe care să le realizezi doar ocazional.

1. Este nesănătos să calci anumite rufe

Să calci cearceafuri și fețe de pernă este o activitate ostenitoare și inutilă, pentru că așternuturile care sunt călcate deja nu mai absorb umezeala cum trebuie. Motivul este că acea căldură schimbă structura țesăturii și comprimă materialul. Prin urmare, este perturbată calitatea somnului, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Gesturi mici, dar foarte dăunătoare: Opt obiceiuri care îți sabotează curățenia

2. O curățenie foarte amănunțită este dăunătoare sănătății

Încercând să cureți prea bine și să faci totul să strălucească ajungi de fapt să cureți și microorganismele benefice sănătății, astfel punându-ți în pericol familia. În plus, de când au apărut detergenții automați din comerț, din ce în ce mai mulți oameni se plâng de reacții alergice.

3. Fă mai puține sarcini epuizante

Pozițiile inconfortabile sunt periculoase nu numai pentru că, de exemplu, te doare spatele dacă te apleci să freci ceva dintr-un colț, ci mai ales pentru cei care au probleme cu tensiunea. Acest lucru este valabil în special în ceea ce privește sarcinile casnice, care te solicită pe o perioadă scurtă de timp, dar în mod alert.

4. Împarte sarcinile

Dacă trăiești cu un partener sau dacă ai deja copii, împarte sarcinile pe măsura fiecăruia, astfel încât să nu fie nimeni suprasolicitat și fiecare să aibă responsabilitățile lui. În acest sens, cercetările arată că bărbații fac în continuare mai puține lucruri în casă, deoarece se consideră că ei aduc mai mulți bani de la muncă. În același timp, împărțirea sarcinilor casnice aduce armonie în relația de cuplu.

CITEȘTE ȘI: Poți păstra curățenia în casă cu doar 30 de minute de muncă pe zi. Metoda care face senzație pe Instagram

5. Plimbă-te în loc să faci curat

Dacă ai plănuit să faci curat în toată casa în weekend, scapă de această idee, pentru că pe urmă vei fi ostenită o săptămână întreagă. Mai bine faci o plimbare în aerul rece de toamnă și eventual te joci într-o grămadă de frunze colorate. Încearcă să-ți asculți corpul și să înțelegi semnalele pe care ți le transmite, pentru a-ți putea folosi timpul în cel mai eficient mod posibil.

Comentarii: