REVIEW

O soluţie neobişnuită care merită încercată: Petele pe care le poți curăța cu spuma de ras

collinsdictionary.com

Spuma de ras este un bun degresant și, în plus, curăță foarte delicat anumite materiale sau suprafețe mai pretențioase. Iată trei situații în care poți folosi spuma de ras să cureți pete de grăsime sau de praf, urmele de degete sau chiar petele de cosmetice.

Dacă găsești prin baie un tub de spuma de ras vechi, nu te grăbi să îl arunci. Poate fi de ajutor când apar diverse pete pe suprafețe pretențioase, cum ar fi obiectele cromate, oglinda, frigiderul din inox sau chiar covorul cu fire lungi și moi.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de mirosurile neplăcute din covor

De ce este bună spuma de ras să cureți petele de pe covoare?

Pentru că nu este nevoie să folosești apă, și nici săpun sau alt detergent care ar putea decolora firele colorate din covor sau din mochetă.

Dacă vezi pete de apă sau de grăsime, de praf sau de lăbuțe de pisică, pulverizează spumă de ras, șterge ușor cu un burete și lasă-o să se usuce până a doua zi. Apoi, curăță cu peria de covoare și mătură resturile de spumă, recomandă libertateapentrufemei.ro.

Spuma de ras dă luciu obiectelor cromate sau din inox

Ai frigider sau cuptor cu microunde din inox? Știm deja că toată ziua sunt pline de urme de degete. Folosește spumă de ras să cureți obiectele cromate, lustruiește cu șervete de hârtie și apoi lustruiește cu o lavetă curată din microfibră, după ce ai curățat toată spuma.

Suprafețele cromate vor rămâne lucioase, curate, bine degresate și ușor alunecoase, astfel că nu se vor mai depune atât de repede alte urme de degete pe ele și nici praf.

Același lucru este valabil și pentru oglinda mare din baie sau pentru cabina de sticlă de la duș.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai o casă luminoasă pe timp de iarnă: Detaliile care fac diferența

Petele de cosmetice se pot curăța și cu spuma de ras

Fie că rămân pete de ruj, de fond de ten sau farduri pe mâini sau pe vreun pulover de lână ori pe blugi, curăță delicat cu spumă de ras și cu un burete fin.

Spuma degresează petele de cosmetice și curăță rapid mâinile și chiar materiale textile mai groase precum sunt blugii sau stofa din lână.

Comentarii: