REVIEW

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din covor

Foto: Pinterest.com

Praful și fibrele sintetice, petele de tot felul și urzeala din cauciuc mențin mirosurile neplăcute din covor, care se simt mult mai puternic pe timp de iarnă, când casele sunt mai rar aerisite. Iată cum să scapi de izul neplăcut:

CITEȘTE ȘI: Care este ZIUA NOROCOASĂ a fiecărei zodii

Banalul praf de copt are marea calitate de a neutraliza mirosurile neplăcute din covor

Cumpără o cantitate apreciabilă și presară pe covorul care miroase neplăcut. Lasă praful de copt să acționeze peste noapte și a doua zi curăță praful alb cu aspiratorul.

Oțetul combate mirosul insuportabil

Dacă ai animale de casă sau vreun covor mai vechi, pe care nu l-ai mai curățat de multă vreme, este posibil ca acesta să emane un iz fetid. Îl poți salva dacă pregătești o soluție din 2 căni de apă caldă, 2 căni de oțet și o jumătate de cană de praf de copt. Amestecă bine și pulverizează soluția pe covor folosind un recipient cu pulverizator. Las-o să se usuce bine și aerisește casa.

CITEȘTE ȘI: Aparatul dentar la copii. Necesitate sau modă?

Folosește un aparat cu aburi

Aparatul de curățat cu aburi fierbinți este o soluție simplă și foarte eficientă pentru a igieniza și dezinfecta covoarele. Caută un produs care poate fi folosit pe toate tipurile de supafețe, pe faianță, covoare, parchet sau geamuri și folosește-l cu încredere. Aburul fierbinte distruge bacteriile, iar motorul puternic aspiră praful, covoarele rămânând mult mai curate, fără mirosuri neplăcute.

Cum elimini mirosurile neplăcute din covorul nou

De cele mai multe ori covoarele noi miros puternic a chimicale și vopseluri. Chiar dacă sunt făcute din fibre naturale, din lână sau din mătase, ele sunt lipite și întărite cu ajutorul unor substanțe adezive care vor mirosi în casă câteva zile la rând.

Foto: Pinterest.com

Oricât ar fi de frig afară, trebuie să deschizi larg ferestrele când așterni pe jos covorul cel nou. Izul chimic de adezivi și vopseluri poate fi deranjant pentru persoanele care suferă de alergii.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă iei prea mult PARACETAMOL. Avertismentul unui medic român

Pregătește o soluție din două părți de apă călduță și o parte de oțet și pulverizează soluția pe spatele covorului. Las-o să se usuce, apoi întoarce covorul pe față și repetă acțiunea. La final, aspiră covorul și aerisește bine camera. Dacă nu suporți mirosul de oțet, folosește zeama de la o lămâie.

Comentarii: