NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă

thehealthy.com

Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă. Un grup de oameni de știință din Grecia a făcut o descoperire uimitoare – au constatat că un consum regulat de ceai de mușețel pe bază de plante reduce cu 80% riscul de a dezvolta boli tiroidiene maligne și alte patologii ale acestui organ.

Rezultatele studiului lor au fost publicate în European Journal of Public Health. În timpul cercetării, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare a 526 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer al glandei menționate, cu tumori benigne ale acestui organ și persoane complet sănătoase.

La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au constatat că, cu cât în alimentația oamenilor este prezent mai mult ceai din această plantă aromatică, cu atât scade riscul de a dezvolta patologii ale glandei.

CITEȘTE ȘI: Remediu naturist pentru artrită şi reumatism: Cum să-ţi confecţionezi perna cu muşeţel

Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă – Beneficii sănătate mușețel

Persoanele care au consumat băutura din plante de 2-6 ori pe săptămână au avut un risc cu 70% mai mic de a dezvolta patologii decât persoanele care nu aveau un astfel de obicei alimentar.

Oamenii de știință au calculat, de asemenea, că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce cu aproape 80% șansele de a face cancer la glanda menționată.

Același efect protector a fost constatat și în alte 2 băuturi din plante populare în Grecia. Este vorba de ceaiul de salvie și de o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte.

Oamenii de știință explică acest efect miraculos prin prezența unor substanțe specifice – flavonoide și polifenoli în compoziția acestor ierburi. Acestea au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda de diverse efecte negative.

„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată din iarba de chihlimbar”, spune nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina. Potrivit acesteia, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit. În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare pentru inimă și vasele de sânge, scrie actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile unice ale muşeţelului: Alungă migrenele şi alte afecţiuni neplăcute

Expertul remarcă faptul că această băutură are multe proprietăți utile. Iată care sunt cele mai semnificative dintre ele:

  • reduce probabilitatea de a dezvolta patologii cardiovasculare
  • accelerează recuperarea după boală
  • ajută la reducerea inflamațiilor
  • întărește sistemul imunitar
  • reduce riscul de a dezvolta cancer (datorită antioxidanților conținuți în inflorescențe)
  • întărește oasele îmbunătățește somnul

Cine nu ar trebui să bea băutura din plante?

După cum a remarcat nutriționistul Dr. Sorokina, este mai bine să evitați să beți băutura dacă sunteți una dintre acele persoane care sunt predispuse la alergii la plante sau dacă aveți boli gastrointestinale în stadiul acut.

Comentarii: