REVIEW

Obiceiurile care scurtează viața laptopului: Ce să NU mai faci

digitalcare.org

Laptopurile sunt o necesitate în zilele noastre, având în vedere munca de acasă (remote) şi şcoala online. Ne petrecem cea mai mare parte din timp în faţa ecranului, de aceea orele de folosire se vor acumula şi pot afecta durata de viaţă a laptopului.

Până la urmă, acest computer portabil reprezintă o investiţie nu tocmai ieftină. Prin urmare, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a menţine „sănătatea” laptopului tău o perioadă mai lungă de timp.

Nu pune laptopul lângă alte electronice

Recomandarea ar fi să nu laşi laptopul lângă alte aparate electronice care au un câmp magnetic puternic. Din comoditate, obişnuieşti să laşi inclusiv telefonul lângă laptop? Acest lucru provoacă interferenţe cu câmpul magnetic al laptopului, care este dăunător, scrie clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Greşelile care distrug bateria laptopului. Ce trebuie să faci pentru ca bateria să ţină mai mult

Nu mai lăsa capacul display al laptopului deschis

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să laşi capacul display al laptopului deschis atunci când nu ai treabă cu el? Nu doar că acest obicei va permite prafului să se adune, dar există şi riscul ca, din greşeală, să verşi paharul cu apă peste el.

Foloseşte întotdeauna un suport pentru laptop

Cel mai rău lucru pe care îl poţi face laptopului tău, în timp ce lucrezi, este să-l ţii în pat, pe o pernă sau chiar în poală. Totul se va termina cu o supraîncălzire a computerului, ceea ce îi va afecta durata de viaţă. Aşază laptopul pe birou, pe masă sau pe un suport special conceput.

Achiziţionează o husă de calitate

Un sfat este să investeşti într-o husă bună pentru laptop. Îl va proteja îndeajuns de bine atunci când, din neatenţie, îl poţi scăpa pe podea.

Nu atinge ecranul cu instrumente de scris

Pixurile, creioanele, stilourile, toate acestea pot zgâria suprafaţa laptopului. Cu alte cuvinte, ecranul este una dintre cele mai delicate părţi ale sale şi trebuie curăţat cu soluţii sau şerveţele pentru monitor.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Greșeala care scurtează viața smartphone-ului tău

Descarcă o aplicaţie care îi poate monitoriza sistemul

Astfel, vei vedea ce alte aplicaţii încurcă funcţionarea optimă a laptopului şi care dintre ele ocupă cea mai mare memorie. O altă variantă este să descarci şi un antivirus.

Poţi înlocui bateria

O nouă baterie este mai ieftină decât un nou laptop.

Comentarii: