SANATATE

OMS avertizează: De ce să nu subestimăm varianta Omicron a coronavirusului – Pericolul la care ne expunem

revista22.ro

OMS, semnal de alarmă despre Omicron: Se răspândește cu mult mai rapid decât oricare dintre variantele anterioare.

Marți, 14 decembrie, în cadrul unei actualizări despre Covid la Geneva, șeful OMS a avertizat că noua variantă Omicron se răspândește mai repede decât orice tulpină anterioară și este probabil prezentă în fiecare țară a lumii.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut la nicio variantă anterioară”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNBC.

CITEȘTE ȘI: Simptomul specific variantei Omicron: Nu a apărut la celelalte variante ale coronavirusului

OMS: Omicron se răspândește cu mult mai rapid decât oricare dintre variantele anterioare

Șeful OMS și-a arătat îngrijorarea pentru faptul că țările resping Omicron ca fiind o variantă ușoară.

„Șaptezeci și șapte de țări au raportat acum cazuri de Omicron. Și realitatea este că Omicron este probabil în majoritatea țărilor, chiar dacă nu a fost detectat încă.”

Deși Omicron este mai contagios, nu este încă clar dacă varianta provoacă o boală mai ușoară sau mai gravă decât tulpinile anterioare ale virusului.

„Am aflat până acum că subestimăm acest virus pe riscul nostru. Chiar dacă Omicronul cauzează o boală mai puțin severă, numărul mare de cazuri ar putea copleși din nou sistemele de sănătate nepregătite”, a mai spus el.

Tedros a avertizat că vaccinurile singure nu vor proteja națiunile lumii de Omicron, subliniind importanța măștilor și a distanțării sociale.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: Cât de importantă este de fapt vitamina C în vindecarea cazurilor severe de coronavirus/ STUDIU

„Nu ne vaccinăm și uităm de măști. Nu ne vaccinăm și uităm de distanță. Nu ne vaccinăm și uităm de aerisirea încăperilor sau igiena mâinilor. Trebuie să facem totul. Și trebuie să facem asta în mod consecvent. Și să o facem bine”, a spus Tedros.

Comentarii: