SANATATE

Ordinea, pe zile, în care apar simptomele COVID-19: La ce să fii atent

revista22.ro

Simptome Covid pe zile. Cercetările de la Universitatea din California de Sud au putut determina faptul că simptomele COVID-19 apar, adesea, într-o anumită ordine.

Potrivit studiului, în timp ce gripa începe, de obicei cu tuse, primul simptom al COVID-19 este febra.
Cu toate acestea, medicii care lucrează cu pacienți COVID-19 au spus, din experiența lor, că simptomele nu sunt, totuși, previzibile.

Simptomele COVID-19, inclusiv febra și tusea, sunt frustrant de asemănătoare cu o serie de alte boli comune, inclusiv gripa sezonieră.

Cercetările de la Universitatea din California de Sud (USC) au putut determina faptul că simptomele COVID-19 încep adesea într-o anumită ordine.

CITEȘTE ȘI: Cristi Borcea, în stare gravă din cauza Covid 19? Medicii au vrut să-i bage plasmă

Această descoperire ar putea ajuta persoanele cu COVID-19 să se autoizoleze și să primească tratament mai devreme, ceea ce ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea tratamentului.

Simptome Covid pe zile. Cronologia simptomelor COVID-19

Conform rezultatelor studiului, aceasta este ordinea simptomelor pe care le pot experimenta pacienții:

  • febră,
  • tuse și dureri musculare,
  • greață sau vărsături,
  • diaree.

“Studiul a constatat că pacienții cu gripă sezonieră au dezvoltat mai frecvent o tuse înainte de apariția febrei”, a declarat pentru Healthline dr. Robert Glatter, medic de urgență, Lenox Hill Hospital, din New York. “În realitate, acest lucru poate fi dificil de diferențiat, deoarece gripa începe adesea brusc cu o triada de simptome, inclusiv dureri de spate, frisoane, împreună cu o tuse uscată.”

Glatter a spus că rezultatele studiului sunt potențial utile „atunci când se evaluează mai mulți pacienți într-un cadru clinic aglomerat”.

Potrivit studiului, în timp ce gripa începe de obicei cu tuse, primul simptom al COVID-19 este febra, scrie doctorulzilei.ro.

Gamă largă de simptome

Glatter și-a împărtășit experiența în tratarea pacienților cu COVID-19 în New York.

In general, in timp ce febra este de obicei cel mai frecvent simptom initial al infectiei COVID-19, realitatea este mai variabila, a spus el. De fapt, unii pacienți se pot prezenta doar cu pierderea gustului sau a mirosului și altfel se simt bine. De asemenea, am văzut pacienți prezenți cu „degetele de la picioare COVID” sau cu o reacție cutanată de tip livedo [decolorare albastră-roșiatică] ca răspuns la inflamația acută, în absența febrei, a tusei sau a altor simptome respiratorii. ”

CITEȘTE ȘI: Descoperire crucială în tratamentul împotriva COVID-19: De ce apar cazurile grave

Glatter a spus că și alți pacienți s-au „prezentat cu stare de rău, dureri de cap și amețeli”, care seamănă într-un fel cu simptomele accidentului vascular cerebral, dar fără febră, tuse sau orice dovadă a simptomelor căilor respiratorii superioare.

„De asemenea, am văzut pacienți prezenți doar cu dureri în piept, fără orice simptome respiratorii”, a spus el. „Apariția greței, vărsăturilor și diareei după apariția simptomelor respiratorii, cum ar fi febra și tusea, poate sugera, de asemenea, că o persoană poate avea COVID-19.”

Potrivit lui Glatter, concluzia este că profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie vigilenți și să aibă o minte deschisă atunci când evaluează pacienții care pot prezenta simptome asociate bolii.

Comentarii: