LIFESTYLE REVIEW SANATATE

Otrava din mâncarea de post, fiți cu mare băgare de seamă

www.rossetto.ro

Sunt mulți cei pentru care Postul Paștelui e  sfânt și de aceea în această perioadă, trec exclusiv la „produse de post”. Sunt studii care au arătat nu doar faptul că postul îngrașă, dar cea mai mare problemă e că așa-numitele produse de post sunt foarte nocive.

Postul Paștelui a început pe 2 martie 2020 și sărbătoarea Paștelui va fi sărbătorită pe 19 aprilie. Sunt multe variante de înlocuire a cărnii, a mezelurilor, a brânzei, a laptelui și a produselor lactate. Printre ele, pateul vegetal, împreună cu margarina, care, alături de pâine, alcătuiesc un sandviș gustos. Gustos, dar, mare atenție, plin de E-uri!

Citește și: Mit sau adevăr? Cât slăbești de fapt dacă renunți la pâine

Atenție mare la E-uri!

Asociația InfoCons a ajuns la concluzia că un astfel de sandviș, care este consumat în mod constant, are zeci de E-uri. Într-un astfel de sandvich putem găși următoarele:

-Margarină, cu până la 6-8 E-uri într-un singur produs

-Pate de post în care se regăsesc 15 aditivi alimentari

-Pâine, în care putem găsi 7 aditivi alimentari într-un singur produs

Alimentele care au aditivii E160, E170, E200, E223, E262, E270, E300, E472, E475 sau E481 nu pot fi folosite în alimentația copiilor mici sau sugarilor.

 

 

Comentarii: