NUTRITIE SANATATE

Otrava noastră de zi cu zi: care sunt cele trei prafuri albe care nu au ce căuta în alimentația noastră

”Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, își începe discursul celebrul profesor neurolog și cercetător Dumitru Constantin Dulcan. Suntem ceea ce gândim. Și suntem ceea ce mâncăm.

În menținerea unei stări bune de sănătate, alimentația joacă un rol capital, esențial. Iar profesorul Dulcan indică fără dubii pe marii dușmani, ”ucigașii albi” ai sistemului imunitar.

 

Citește și: De ce românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa. Care sunt consecințele

 

Doza zilnică de otravă

Din punctul său de vedere, reputatul neurolog e categoric: sunt trei prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastru. Trei alimente care se regăsesc zilnic în alimentația noastră. Dacă nu împreună, separat cu siguranță.

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru.”, susține Dulcan.

În sprijinul celor spuse de profesorul Dulcan, vine și celebrul biolog și reputat cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. Care ne detaliază răul pe care, de pildă, ni-l produc sarea sau zahărul.

 

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

 

Ce spune Menci

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi vine și ne spune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care, nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Confundăm foarte des setea cu foamea, de aceea sfatul lui este  să bem un pahar cu apă și să așteptăm. Mâncăm apoi doar dacă ne mai este foame după jumătate de oră.

Zahărul vine și 4kcal la fiecare gram dar, pentru a fi arse aceste calorii, organismul are nevoie și de vitamine, magneziu și crom, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa “Revoluția în bucătărie”.

Dacă nu i le dai, le va consuma din ce are deja și apoi va cere înlocuirea lor. Insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce. Iar consumarea unei cantități mai mari de zahăr nu va rezolva problema ci va duce la îngrășare și chiar obezitate fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

 

 

 

Comentarii: