FRUMUSETE LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

”Pachețelele” visate nu se obțin doar cu maratoane în sala de forță! Ce să mâncați și ce să nu consumați dacă vreți un abdomen definit

teotrandafir.com

De când mă știu, am visat să nu mai am burtă. Sau să scap pe veci de colăceii ăia mici care se pun din când în când în jurul taliei. Dar cum bine ştim, pentru a obţine rezultate, sportul nu este suficient, de fapt, nu poate să facă mai nimic, dacă nu merge mână-n mână şi cu o alimentaţie sănătoasă, un stil de viaţă sănătos.

Pare greu, dar pas cu pas, veți vedea că este, totuși, simplu de urmat. Ce ar fi dacă am elimina, de pildă, ronțăitul. Cei mai mulți dintre noi avem tendinţa să apelăm la gustări nesănătoase, să cumpărăm preparate gata făcute. Există chiar câteva alimente la care trebuie să renunţăm pentru a putea ajunge la rezultatele mult dorite atunci când vine vorba de abdomenul nostru, dar şi pentru a face o schimbare în stilul nostru alimentar, spune un cunoscut food-blogger pentru portalul csid.ro. Primul pas pentru o dietă echilibrată ar fi renunțarea la alimente procesate, la făinoase, sucuri carbogazoase și dulciurile din comerț, ne explică Daniela Niculi.

Food blogger-ul punctează că acestea pot fi înlocuite: ”Foarte mulţi oameni se gândesc că atunci când trebuie să înceapă o alimentaţie sănătoasă trebuie să mănânce clasicele frunze cu o bucată de carne şi nu mai renunţă la ele. Alimentaţia de bază include o gamă variată de alimente cu care trebuie doar să ne jucăm în bucătărie. Aş aminti aici de lactate, ouă, carne, fructe, legume, de o alimentaţie sezonieră în care să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă natura, iar vara şi toamna sunt perioadele potrivite să începem să facem schimbări în alimentaţie”.

Citește și: DIETE RAPIDE/ ”Dieta Prințesei”, cea mai cunoscută și eficientă dietă

Hidratarea, vitală pentru orice dietă

O regulă de aur pentru o alimentaţie sănătoasă o reprezintă hidratarea, iar asta înseamnă consumul de apă. Deşi sunt foarte multe persoane care nu agreează apa simplă. În acest sens, Daniela Niculi sugerează că ar putea fi ”îmbunătăţită” cu ajutorul fructelor, legumelor şi ierburilor aromate. De exemplu: felii de lămâie, ghimbir, castravete, zmeură, căpşuni, rozmarin, mentă sau busuioc.

De asemenea, ideal, ca în orice acțiune din această viață, să aveți un… plan. ”Planul alimentar funcţionează cel mai bine. Ne gândim de astăzi ce mâncăm mâine, pentru că având un plan alimentar foarte bine stabilit nu picăm în impasul în care avem tendinţa să ronţăim şi să ieşim din nou din zona alimentaţiei sănătoase”, explică food blogger-ul, tot pe site-ul csid.ro.

Dar ce ne facem cu tentațiile? Și cea mai mare problemă a noastră este pofta de dulce. O bucăţică de ciocolată astăzi, o prăjitură mâine şi tot aşa. Dorinţa de a mânca ceva dulce are în spate un motiv foarte bun.

”Pofta de dulce pleacă foarte mult din lipsa unei alimentaţii corecte. Marea majoritate a doamnelor se înfometează atunci când vor să obţină rezultate şi merg la sală. Este principala greşeală pe care cu toţii o facem, pentru că aducând tot timpul un aport de nutrienţi în organism atunci pofta noastră de dulce cumva se blochează. Chiar dacă simţi o anumită poftă de dulce, o pătrăţică de ciocolată s-ar putea să fie suficient pentru că tu deja te-ai alimentat, ţi-ai adus nutrienţii şi nici măcar nu mai poţi să mănânci chiar atât de mult. Mesele regulate şi mesele bogate pe timpul zilei sunt esenţiale”, incheie Daniela Niculi.

 

 

Comentarii: