NUTRITIE SANATATE

Pâinea de care diabeticii au nevoie: Ajută la scăderea glicemiei

www.rossetto.ro

Pentru persoanele diabetice sau pre-diabetice, alimentația acestora a necesitat o schimbare radicală, prin renunțarea la multe dintre produsele care, poate, le aduceau pe lângă energia de zi cu zi și o satisfacție emoțională.

Potrivit lui Courtney D’Angelo, autor la Go Wellness, citat de EatThis, cea mai bună pâine pe care să o mănânci pentru a-ți scădea glicemia este pâinea 100% integrală.

Pâine integrală

Pâinea 100 la sută integrală este adesea bogată în fibre și are încă nutrienții intacți, ceea ce este opusul a ceea ce ați obține cu o pâine albă standard sau un alt tip de carbohidrați rafinați.

”Când vine vorba de evitarea vârfurilor de zahăr din sânge, fibrele sunt cele mai bune prietene ale tale”, spune D’Angelo. ”Fibrele ajută la încetinirea absorbției de zahăr, vor ajuta la îmbunătățirea bacteriilor intestinale și vă pot ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce duce la gustări inutile pe parcursul zilei”.

CITEȘTE ȘI: Felul în care prepari mâncarea contează: Cele 5 reguli de care diabeticii trebuie să țină cont – Ajută la ținerea sub control a glicemiei

Dacă doriți să vă reduceți sau să vă gestionați glicemia, este util să limitați consumul de carbohidrați rafinați și procesați, cum ar fi produsele de patiserie și pâinea albă, de exemplu.

Atunci când mâncați cantități mai mari de carbohidrați procesați, corpul dumneavoastră îi descompune rapid în glucoză, care intră în sânge și poate crește nivelul de zahăr din sânge.

Din fericire, cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orzul, pot ajuta de fapt la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a glicemiei.

Atenție la făină, dar și la zahăr

Astfel, este nevoie de o atenție suplimentară când vă procurați pâinea, să urmăriți atât numărul de carbohidrați din fiecare porție, dar și zaharurile adăugate.

”Toată lumea este diferită în ceea ce privește numărul de carbohidrați de care are nevoie, așa că discutați cu un nutriționist sau cu un dietetician despre cantitatea specifică de care aveți nevoie”, spune D’Angelo.

CITEȘTE ȘI: ”Ibuprofenul” natural: Planta care poate trata cancerul, diabetul sau Parkinson

”Cheia aici este să obțineți cantitatea corectă de carbohidrați, deoarece va îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge. Și, bineînțeles, verificați și vedeți dacă există zaharuri adăugate la pâinea integrală de grâu pe care o alegeți. Unele mărci folosesc zaharuri adăugate pentru a ajuta la îmbunătățirea gustului pâinii, dar aveți grijă cu prea mult, deoarece poate crește nivelul de zahăr din sânge”, a mai precizat D’Angelo, pentru sursa citată.

Comentarii: