LIFESTYLE

Părintele serialului „House Of Cards” cere ştergerea contului de Twitter al lui Donald Trump

Scenaristul şi dramaturgul american Beau Willimon, creatorul serialului de inspiraţie politică „House Of Cards”, a solicitat oficialilor reţelei de socializare Twitter să îi şteargă contul preşedintelui american Donald Trump din motive de siguranţă naţională, potrivit contactmusic.com.

Cererea acestuia vine după ce liderul republican l-a acuzat pe predecesorul său, Barack Obama, sâmbătă, că i-ar fi interceptat convorbirile sale telefonice în biroul din Trump Tower, New York, înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut. Trump a legat acuzaţiile de scandalul Watergate al lui Richard Nixon din anii 1970, fără a oferi, însă, dovezi.

Referindu-se la afirmaţiile nefondate ale lui Trump, Willimon a solicitat oficialilor Twitter să elimine contul magnatului imobiliar de pe reţeaua de socializare.

„Furia existentă astăzi este cel mai recent exemplu pentru care conturile @realDonaldTrump şi @POTUS trebuie să fie eliminate de pe @Twitter,” a scris scenaristul şi dramaturgul american în vârstă de 39 de ani. „Numai o persoană pe @Twitter este preşedintele SUA. Acest lucru vine cu o responsabilitate supremă şi unică mai pregnantă decât a oricărui utilizator.”

„Ceea ce scrie preşedintele pe Twitter are un impact real şi semnificativ asupra chestiunilor de guvernare, afaceri şi securitate naţională. Chiar şi în calitate de cetăţean privat se poate spune că a violat regulamentul Twitter în privinţa ameninţărilor violente, a hărţuirii şi a comportamentului plin de ură.”

El a criticat inconştienţa mesajelor lui Trump de pe Twitter şi le-a denumit „o ameninţare la securitatea naţională.”

Willimon le-a solicitat şefilor Twitter să şteargă contul personal al preşedintelui Trump şi a implorat. „De fapt, datorită răspândirii voastre la nivel mondial şi a impactului în media, este de datoria voastră să aveţi în vedere conturile care favorizează ameninţările la siguranţa naţională. Twitter este uimitor. Conectează lumea. Acest lucru vine cu o serie de responsabilităţi: să vă jucaţi rolul în protejarea lumii.”

Donald Trump nu a oferit încă niciun punct de vedere asupra declaraţiilor lui Beau Willimon.

Comentarii: