SANATATE

Părțile din organism care sunt afectate de mușcătura de căpușă

Părțile din organism care sunt afectate de mușcătura de căpușă. Atunci când este mușcată de o căpușă, bacteria borrelia, care este agentul cauzal al borreliozei sau al bolii Lyme, este eliberată în sângele uman. Acest lucru a fost raportat de medicul rus Dr. Georgiy Sapronov.

Pericolele și riscurile mușcăturii de căpușă

Medicul adaugă că căpușele trăiesc în iarbă și în tufișuri, așa că ajung cu ușurință pe pielea omului. Paraziții pătrund în organism prin străpungerea pielii cu trompa lor, eliberând o substanță anestezică.

Astfel, o persoană nu observă aproape niciodată mușcătura parazitului. Dr. Sapronov explică faptul că Borrelia este o bacterie care trăiește în tractul gastrointestinal al căpușei. Parazitul le eliberează în timpul suptului, infectând oamenii cu boala Lyme.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie și ce nu trebuie să faci atunci când ești mușcat de o căpușă

Dr. Sapronov precizează că simptomele borreliozei apar pe piele sub forma unor pete inelare după una-două săptămâni, adesea la locul de aspirație. Dacă căpușa mușcă într-un loc greu accesibil și o persoană nu observă, agentul infecțios se va răspândi în tot corpul. Roșeața poate apărea apoi peste tot.

Părțile din organism care sunt afectate de mușcătura de căpușă

În stadiile finale, sunt afectate articulațiile, inima și apoi ochii și alte organe. Medicul a precizat că riscul de transmitere a infecției poate fi evaluat ca fiind ridicat, mediu și scăzut.

Probabilitatea de infectare crește semnificativ dacă căpușa rămâne în corpul uman timp de mai multe zile, astfel încât borrelioza nu se dezvoltă întotdeauna în urma unei mușcături.

Ca măsură de precauție împotriva bolii Lyme, specialistul a recomandat ca căpușa vie să fie îndepărtată din organism și trimisă pentru examinare într-un laborator special. Dacă parazitul nu este contagios, atunci nu există motive de îngrijorare. În caz contrar, ar trebui să contactați un specialist în boli infecțioase pentru a fi supus unei profilaxii antibacteriene. Acest lucru va reduce probabilitatea de a dezvolta borrelioză.

În plus, Sapronov a sfătuit să purtați haine strălucitoare în timpul unei plimbări în natură pentru a detecta imediat parazitul pe ele. De asemenea, el a recomandat purtarea de șosete și îndesarea pantalonilor în ele.

De asemenea, căpușele nu tolerează o serie de parfumuri, inclusiv eucaliptul și cuișoarele. O protecție accesibilă împotriva lor este folosirea uleiurilor esențiale. În plus față de cuișoare și eucalipt, uleiul de arbore de ceai are un efect excelent.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Dacă o căpușă este ruptă iată ce trebuie făcut

Este suficient să dizolvați 0,5 linguriță de ulei esențial în 100 ml de apă și apoi să pulverizați părțile expuse ale corpului cu compoziția aromatică. Restul produsului trebuie pulverizat pe hainele pe care intenționați să le purtați în aer liber. Se știe că uleiurile de lavandă și de geraniu au un efect similar.

Pe baza lor, puteți prepara apă aromatică. În acest caz, în loc de apă, se adaugă câteva linguri de ulei la o cantitate mică de alcool. Este bine să purtați această sticlă cu dumneavoastră în timpul unei drumeții, pulverizându-vă periodic corpul și hainele cu ea, recomandă actualno.com.

Comentarii: