NUTRITIE SANATATE

Ustensile de bucătărie necesare pentru a îndrăgi gătitul

Datorită noii tehnologii, am ajuns să realizăm că există accesorii care ne-ar putea ușura munca din bucătărie, cea de care fug majoritatea femeilor.

Zilnic apar produse și invenții noi, care ne ajută să gătim mai rapid, mai ușor și mai sănătos, fără să risipim mâncarea.

CITEȘTE ȘI: Cea mai delicioasă friptură de vită gătită în doar 15 minute/ REȚETĂ

Ustensile de bucătărie necesare pentru a îndrăgi gătitul

Iată câteva ustensile care ne fac viața mai frumoasă și bucătăria cu tot ce implică ea mai simplă.

  1. Uscătorul de salată

Dacă tot începe sezonul salatelor aromate și savuroase, un uscător de salate este mai mult decât un produs interesant, este chiar necesar pentru un gust bun.

Dacă salata este apoasă, uleiurile și dressing-ul folosite se vor separa de frunze, iar tot lichidul se va aduna pe fundul vasului, ceea ce va face salata umedă.

Iată câteva motive pentru care uscătorul de salată este o achiziție foarte bună:

-câștigi timp prețios, fără să mai fie nevoie să speli fiecare frunză de salată manual, pentru a te asigura că elimini toate impuritățile;

-te bucuri de frunze și legume proaspete, crocante și păstrate în forma lor naturală mai mult timp;

-salatele vor avea o savoare deosebită, deoarece eliminarea apei va permite lipirea dressing-urilor și a uleiului de frunzele de salată, evitând scurgerea la baza vasului.

Ustensile de bucătărie necesare pentru a îndrăgi gătitul

  1. Termometru digital fără fir

Fie că preferi un steak de vită medium rare sau o friptură de porc perfectă, timpul necesar de preparare este învățat, de obicei, după câteva eșecuri la activ. Poți evita asta, fără să te bazezi pe ajutor divin, cu ajutorul unui termometru digital, care îți monitorizează de la distanță temperatura preparatelor din cuptor sau grill.

  1. Curățătorul pentru solzii peștelui

Dacă ai planuri de pescuit vara aceasta sau pur și simplu îți place peștele proaspăt, românesc, acest accesoriu îți va fi foarte util.

Curăță solzii foarte rapid datorită lamei speciale din inox. În plus, are un compartiment prevăzut cu capac din plastic transparent unde se strâng solzii în urma curățării pentru a lucra cât mai curat. Poți goli și spăla foarte ușor compartimentul, după folosire.

CITEȘTE ȘI: Pregătirea fructelor pentru conserve: merită sau mai bine cumpărăm?

  1. Dispozitivul pentru scos sâmburii

Sezonul cireșelor și vișinelor a început, așa că pregătește-te pentru nenumărate prăjituri, compoturi sau gemuri cu acest dispozitiv de scos sâmburi.

Cu ajutorul acestui mecanism ingenios, poți scoate sâmburii cireșelor, vișinelor, corcodușelor și chiar ai măslinelor cât ai clipi, fără mizerie și cu efort minim.

Aparatul poate fi folosit atât pentru fructe proaspete, cât și la cele congelate sau din conserve, eliminând cu ușurință sâmburii, prin perforare și păstrând pulpa fructului aproape întreagă.

Comentarii: