NUTRITIE

Păstrăv în crustă de sare la cuptor: Rețeta care dă un gust aparte peștelui

Păstrăv în crustă de sare la cuptor: Rețeta care dă un gust aparte peștelui. Preparatul se poate pregăti foarte uşor şi de către un neavizat în arta gastronomiei.

Gustul deosebit al păstrăvului este dat de o combinaţie de condimente, dar şi de un mic truc care împiedică sărarea excesivă a peştelui.

Începem prin a spăla şi eviscera păstrăvul, curăţând şi solzii. Punem bucăţile de păstrăv într-un prosop de bucătărie pentru a se usca bine, după care presărăm sare peste ele şi le stropim cu zeamă de lămâie, lăsându-le o noapte în repaus.

CITEȘTE ȘI: Combate inclusiv depresia – Ce se întâmplă în corp dacă mănânci regulat peşte

”Vom condimenta apoi păstrăvul cu rozmarin, cimbru, crenguţe de mărar şi îl vom stropi din nou cu zeamă de lămâie, lăsându-l în repaus într-o tavă, pe hârtie de pergament. Vom amesteca sarea iodată cu albuşul de la două ouă şi 150 de mililitri de apă până devine un amestec omogen.

Acest amestec îl vom aşeza apoi într-o tavă, iar înainte de a pune peştele, vom pune o altă foaie de hârtie de pergament, astfel încât păstrăvul să nu se săreze excesiv, după care introducem tava la cuptor”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

Păstrăv în crustă de sare – Ingrediente:

  • Păstrăv-patru bucăţi;
  • Sare iodată-două kilograme;
  • Rozmarin şi cimbru-câte un vârf de cuţit;
  • Zeamă de la o lămâie;
  • Apă-150 de mililtri;
  • Albuşul de la două ouă.

Păstrăv în crustă de sare – Mod de preparare:

Setăm temperatura la 200 de grade şi lăsăm păstrăvul la cuptor pentru 30 de minute, după care îl scoatem şi îl lăsăm să se tempereze puţin.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Ce trebuie să mănânci dacă ai tensiunea prea mare

Vom decoperta crusta de sare şi hârtie de pergament cu ajutorul unui cuţit, astfel încât să scoatem doar o porţiune care acoperă peştele şi extragem apoi cu grijă fileurile de păstrăv.

Păstrăvul în crustă de sare poate fi servit cu orice garnitură dorim, recomandarea maestrului Nichi Mărăcine fiind prazul cu aromă de usturoi, miere, rozmarin şi nuci.

Comentarii: