REVIEW

Păstrează căldura în casă: Cum izolezi ferestrele pentru a nu intra frigul

realtor.com

Află cum să descoperi pe unde intră frigul iarna și cum sigilezi ferestrele care nu se mai închid bine. Până și ferestrele cu geamuri termopan pot lăsa aerul rece să pătrundă în casă, dacă nu au fost corect reglate.

Ferestrele vechi pe cadru de lemn nu izolează deloc bine casa și lasă aerul rece să pătrundă. Nici frestrele cu geamuri termopan nu pot fi mereu perfecte. Cele care nu au fost bine montate sau reglate lasă frigul de afară să pătrundă în casă, iar costurile tale cu încălzirea locuinței vor crește.

Cum descoperi pe unde se strecoară aerul rece

Umezește-ți palmele, închide ferestrele și plimbă palmele ude pe la marginea ramelor. Acolo unde simți că intră aerul rece fă un semn și folosește una dintre soluțiile prezentate mai jos să izolezi ferestrele.

Utilă este și metoda cu foaia de hârtie, mai ales pentru ferestrele cu geamuri termopan. Pune o foaie de hârtie pe marginea ferestrei, închide fereastra și trage de foaie. Dacă iese ușor, înseamnă că fereastra nu are garnituri bune și intră ușor frigul în casă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Ferestrele cu termopan bine reglate și bine montate, cu un cheder sau cu o garnitură bună, nu trebuie să lase hârtia să alunece atunci când tragi de ea.

CITEȘTE ȘI: Alungă mirosul urât din baie: Trucurile care te ajută să ai o baie frumos mirositoare

Cum sigilezi ferestrele prin care intră frigul

Folia de plastic

Toate gospodinele au în casă folie transparentă de plastic pentru alimente. Această folie este utilă și iarna să sigilezi ferestrele.

Geamurile mai vechi, care vor rămâne închise peste iarnă, pot fi complet acoperite cu folie transparentă de plastic. Dacă umezești ușor geamul, folia de plastic se lipește perfect de sticlă, iar pe ramă se lipește ușor cu bandă adezivă.

Pune câteva straturi de folie și pe lângă geamurile tale nu va mai intra frigul!

Banda izolatoare

O altă soluție foarte bună și ieftină este banda izolatoare cu spumă sau cu burete subțire. Aceasta se cumpără în funcție de grosime și se lipește pe rama ferestrelor, în zonele în care ramele sunt mai îndepărtate sau strâmbe și pătrunde aerul rece.

Pernuțe cilindrice din burete

Dacă ai geamuri duble, pune iarna între ele tradiționalele pernuțe de formă cilindrică din burete. Chiar dacă le folosea bunica, iar ție nu îți plac, ține cont de faptul că sunt destul de eficiente pentru a ține frigul la distanță, mai ales dacă sunt groase și pufoase.

CITEȘTE ȘI: Obiectul cel mai murdar din toată casa: E plin de bacterii și NU se găsește în baie

Folia cu bule

Folosește folie cu bule să o lipești în zonele în care ramele nu se închid bine șă pătrunde frigul. Este o soluție foarte bună împotriva curenților de aer rece. Taie folia atât cât este necesar și lipește-o pe ramă, apoi închide ferestrele. Folia cu bule este suficient de elastică și rezistentă să nu fie ruptă de geamuri când le închizi.

Comentarii: